Onko meidän perhetyöntekijällä oikeutta kertoa perheemme asioista mieheni vanhemmille heidän kysyessään ilman meidän tai toisen meistä suostumusta

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Perhetyöntekijän vaitiolovelvollisuus

Perhetyö on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu. Tällaisia palveluja koskee laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista, jossa säädetään myös salassapidosta. Salassapito koostuu kolmesta osa-alueesta: asiakirjasalaisuudesta, vaitiolovelvollisuudesta ja hyväksikäyttökiellosta.

Sosiaalihuollon järjestäjä tai tuottaja taikka niiden palveluksessa oleva samoin kuin sosiaalihuollon luottamustehtävää hoitava ei saa paljastaa asiakirjan salassa pidettävää sisältöä tai tietoa, joka asiakirjaan merkittynä olisi salassa pidettävä, eikä muutakaan sosiaalihuollon tehtävissä toimiessaan tietoonsa saamaansa seikkaa, josta lailla on säädetty vaitiolovelvollisuus.

Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta säätää, että salassa pidettäviä tietoja ovat muun muassa tiedot sosiaalihuollon asiakkaasta ja tämän saamat palvelut.

Sosiaalityöntekijöitä koskee siten siis vaitiolovelvollisuus. Näin ollen perhetyöntekijällä ei ole oikeutta kertoa ulkopuolisille, eli tässä tapauksessa miehesi vanhemmille, teidän saamistanne palveluista. Perhetyöntekijän vaitiolovelvollisuus on laaja: hän ei saa ilmaista edes sitä, ketkä ovat sosiaalihuollon asiakkaita.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]