Asiani koskee sellaista, olen tässä lähtenyt selvittämään sukulaisiani ja huomannut että edesmenneen isäni sisaruksia on kuollut. Miksi minulle ei ole näistä ilmoitettu ja mikä taho nämä ilmoittaa? Ja tarkoittaako se että ei ole perinyt mitään? Eikö jokatapauksessa pitäisi tulla ilmoitus? Ja jos on perinyt jotain meneekö ne "varat" johonkin? Olen yrittänyt etsiä tietoa mutta mistään en löydä..

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kannattaa huomata, että jos joltakin kuolleelta sedältäsi tai tädiltäsi on jäänyt lapsia tai näiden lapsia, nämä saavat perinnön. Ainoastaan tilanteessa, jossa joltakin isäsi sisaruksista ei ole jäänyt lainkaan rintaperillisiä, voit olla itse lakimääräisen perimysjärjestyksen mukaan perillisen asemassa. Toisaalta, jos hyväksesi on tehty testamentti, olet myöskin silloin kuolinpesän osakas.

Sen osakkaan, joka on ottanut kuolinpesän omaisuuden haltuunsa perittävän kuoltua, on viivytyksettä annettava kuolemantapauksesta tieto muille osakkaille. Mikäli siis et ole ollut osakkaana missään näistä kuolinpesistä, Sinulle ei ole tarvinnut lain mukaan ilmoittaa kuolemantapauksesta.

Jos kuitenkin selviää, että Sinut olisi täytynyt kutsua mukaan jonkin kuolinpesän hallintoon, mutta näin ei ole menetelty, saatat olla oikeutettu vahingonkorvaukseen. Osakkaan oikeus osallistua yhteishallintoon on riippumaton hänen jäämistöosuutensa suuruudesta. Jos Sinun olisi kuulunut periä omaisuutta, se voi olla edelleen kuolinpesällä, jos pesää ei ole vielä jaettu. Jos perinnönjako on toimitettu ja asia on salattu Sinulta, perinnönjako on toimitettu lainvastaisesti. Tarvittaessa Sinun kannattaa kysyä tarkemmin tietoa siitä, miten menetellä tapauksessa, jossa oikeuksiasi on loukattu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]