Hei! kysyisin miten kannattaa toimia kun puoliso on laittanut avioerohakemuksen vireille. Avioliitto on solmttu marraskuussa 2013. meillä on yksi yhteinen peni lapsi. Molemmilla 2 lasta ed liitoista. Vaimon teini ikäiset lapset asuvat kanssamme. Talon omistaa vaimo ja siitä on velkaa lähes sama summa kuin sen arvo on. Itselläni ei ole omaisuutta. voinko vaattia vaimon maksamaan minulle elatusapua. Lapsi tulee olemaan yhteihuollossa ja aion vaatia että hän asuisii puoliksi kanssani. nimimerkki taas eron edessä

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Suomessa tuomioistuimen on mahdollista määrätä toisen puolison maksamaan elatusapua toiselle jopa avioeron jälkeen, mutta kriteerit siihen ovat aika tiukat. Elatusapuvaade on esitettävä avioeron liitännäisvaatimuksena avioero-oikeudenkäynnin yhteydessä. Sitä ei voi enää vaatia avioeron jälkeen nostettavalla erilliskanteella.

Jotta elatusapua voidaan määrätä, on ensinnäkin avun saajan oltava todellakin elatusavun tarpeessa. Näin jos esimerkiksi käyt töissä, ei sinulle elatusapua voida määrätä. Seuraavaksi on otettava huomioon elatusvelvollisen maksukyky. Elatusavun on muutenkin oltava kohtuullista.

Asiassa kannattaa ottaa yhteyttä lakimieheen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]