Minilex - Lakipuhelin

Työsopimuksen purkaminen ilman karenssia

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimuksen purkaminen on mahdollista työsuhteen aikana, jos siihen on erittäin painavia perusteita. Työsuhteen alussa voidaan sopia molemmin puolin sitovasta koeajasta, jonka aikana osapuolet voivat purkaa työsuhteen ilman irtisanomisajan pituista aikaa.

Työttömyysturvalaki sääntelee tilanteita, joiden perusteella työtön työnhakija on oikeutettu työttömyysturvaan. Työnhakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuksiin 90 päivän ajalta työsuhteen päättymisen jälkeen, jos työntekijä on itse eronnut työstä ilman pätevää syytä tai aiheuttanut työsuhteen päättymisen itse. Tätä kutsutaan myös karenssina. Työ- ja elinkeinotoimisto voi pyytää työntekijältä lisäselvityksiä työsuhteen päättymisen syistä. Tämän jälkeen TE-toimisto arvioi, onko työntekijälle määrättävä karenssia vai ei.

Pääsääntöisesti karenssi syntyy näin ollen tilanteissa, joissa työntekijä on itse aiheuttanut oman työttömyytensä. Työsuhteen purkamisen tilanteissa karenssia ei synny, jos työsuhteen päättämiselle on ollut hyväksyttävä syy. TE-toimisto arvioi loppu viimein sen, mikä on hyväksyttävä syy. Hyväksyttävänä syynä voidaan esimerkiksi pitää purkua terveyteen liittyvien syiden perusteella. Jos työntekijä omalla toiminnallaan saa aikaiseksi työsuhteen purkamisen työnantajan toimesta, on todennäköistä, että työntekijä joutuu 90 päivän karenssiin. Jos työntekijällä on perusteet työsopimuksen purkamiseksi, voi työntekijä ilmoittautua TE-toimiston välittömästi.

 

 

 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]