Minilex - Lakipuhelin

Työsopimuksen irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Irtisanomisaikaa noudatetaan toisteiseksi voimassa olevissa työsopimuksissa silloin, kun ne päätetään irtisanomalla. Ellei muuta ole sovittu, on irtisanomisaika sidonnainen keskeytyksettömänä jatkuneen työsuhteen pituuteen. Työsopimuksen purkamisen yhteydessä irtisanomisaikaa ei ole. Irtisanomisaika voi olla enintään kuusi kuukautta. Kuuden kuukauden irtisanomisaikaa on noudatettava siten silloinkin, vaikka erikseen olisikin sovittu tätä pidemmästä irtisanomisajasta.

Mikäli työsopimus on sovittu irtisanottavaksi ilman irtisanomisaikaa, päättyy työsuhde sinä päivänä, jona irtisanomisilmoitus on toimitettu. Työnantajan on noudatettava pidempää irtisanomisaikaa, kuin mitä työntekijä joutuu noudattamaan suorittamassaan irtisanomisessa. Työnantajan irtisanoessa noudatetaankin 14 päivän irtisanomisaikaa, jos työsuhde on jatkunut enintään vuoden. Työsuhteen jatkuessa yli vuoden, mutta enintään neljä vuotta, on irtisanomisaika yhden kuukauden. Irtisanomisaika on puolestaan kaksi kuukautta, jos työsuhde on jatkunut yli neljä, mutta enintään kahdeksan vuotta. Neljä kuukautta irtisanomisaika on silloin, kun työsuhde on jatkunut yli kahdeksan, mutta enintään kaksitoista vuotta. Pisintä irtisanomisaikaa, eli kuutta kuukautta on noudatettava silloin, kun työsuhde on jatkunut yli kaksitoista vuotta.

Työntekijän irtisanoessa työsopimuksen on noudatettava 14 päivän irtisanomisaikaa siinä tilanteessa, jos työsuhde on kestänyt enintään viisi vuotta. Silloin, jos työsuhde on jatkunut yli viisi vuotta, tulee irtisanomisessa noudatettavaksi kuukauden mittainen irtisanomisaika. Lisäksi joissakin irtisanomistilanteissa, kuten konkurssin ja yrityssaneerauksen yhteydessä, voidaan noudattaa erityistä irtisanomisaikaa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa