Minilex - Lakipuhelin

Käytetyn tavaran myynnin verotus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käytettyjen tavaroiden myynti on tällä nykyisin todella yleistä. Myyntiä tapahtuu esimerkiksi kirpputoreilla ja internetissä.  Onkin tärkeää tietää, että käytetyn tavaran myynnistä voi aiheutua verotuksellisia seuraamuksia. Käytetyn tavaran myynnin verotus riippuu siitä mitä tavaraa myydään, kuka niitä myy, sekä kuinka paljon niitä myydään.

Yksityishenkilö voi myydä 5 000 euron myyntivoittoon saakka oman perheensä käytössä olleita tavanomaisia tavaroita verovapaasti vuoden aikana. Jos myyntivoittoa vuoden aikana kertyy yli 5 000 euroa, on rajan ylittävästä osasta maksettava luovutusvoittoveroa. Muiden kuin oman perheen käytössä olleiden tavanomaisten tavaroiden osalta rajana on 1 000 euron myynti. Yli 1 000 euron arvoisen tavaran myynnistä saadusta voitosta on siis maksettava luovutusvoittoveroa.

Myös tavanomaista koti-irtaimistoa voidaan myydä verovapaasti 5 000 euron myyntivoittoon asti.  Tavanomaista koti-irtaimistoa ovat esimerkiksi vaatteet, korut, huonekalut ja kodin elektroniikka. Tavanomaista koti-irtaimistoa eivät puolestaan ole esimerkiksi autot tai arvokkaat taide-esineet. Näihin sovelletaan siis 1 000 euron myynnin rajaa.

Mikäli käytetyn tavaran myyntiä harjoitetaan jatkuvasti ja ammattimaisesti, pidetään tätä elinkeinotoimintana. Tällöin saadut myyntivoitot ovat verotettavaa elinkeinotoiminnan tuloa. Elinkeinotoiminnan keskeinen tunnusmerkki on se, että sitä harjoitetaan tulonhankkimistarkoituksessa. Yksityishenkilön onkin siis oltava tarkkana, ettei toimintaa katsota elinkeinotoiminnaksi. Lisätietoja käytetyn tavaran myynnin verotuksesta saa soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa