Minilex - Lakipuhelin

Saneerausmenettelyn raukeaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuomioistuin päättää

Päätöksen saneerausmenettelyyn ryhtymisestä ja saneerausohjelman vahvistamisesta tekee tuomioistuin. Tuomioistuin päättää myös saneerausmenettelyn raukeamisesta. Yleensä tätä pyytää velkoja. Saneerausohjelman toteuttaminen on pääasiallisesti velallisen vastuulla. Saneerausmenettely ja velallista koskeva velkajärjestely voidaan kuitenkin määrätä raukeamaan, jos velallinen on olennaisella tavalla laiminlyönyt ohjelman mukaisen velvollisuutensa velkojalle eikä ole täyttänyt sitä velkojan asettaman kohtuullisen lisäajan kuluessa. Mikäli velallinen siis rikkoo hänelle asetettuja saneerausmenettelyn vaatimuksia, voi tuomioistuin päättää saneerausmenettelyn raukeamisesta.

 

Velkojan suosiminen

Toiseksi saneerausmenettely voi raueta varojenjakosäännösten rikkomisen jälkeen. Ohjelma voidaan määrätä kokonaan raukeamaan, jos velallinen on rikkonut saneerausohjelmaa suosimalla jotakin velkojaa. Tosin tällaisessa tilanteessa saneerausmenettely ei raukea, jos rikkomus on ollut vähäinen.

 

Este

Kolmas peruste määrätä saneerausmenettely raukeamaan on se, että ohjelman vahvistamiselle oli alun perin ollut selkeä este. Velallinen on voinut syyllistyä esimerkiksi velallisen rikokseen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Kun saneerausohjelma määrätään raukeamaan, sen voimassaolo lakkaa ja velkojilla on samanlainen oikeus suoritukseen saneerausvelasta kuin jos ohjelmaa ei olisi vahvistettu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]