Minilex - Lakipuhelin

Maksuohjelman raukeaminen yrityssaneerauksessa


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Saneerausohjelma voidaan tuomioistuimen päätöksellä määrätä valvojan tai velkojan vaatimuksesta raukeamaan mikäli ohjelman vahvistamisen jälkeen ilmenee seikkoja, jotka lainsäädännön mukaan olisivat estäneet ohjelman vahvistamisen, jos ne olisivat tuolloin olleet tiedossa

Saneerausohjelma voidaan määrätä raukeamaan myös. mikäli velallinen on rikkonut ohjelmaa suosiakseen jotakin velkojaa eikä rikkomus ole vähäinen. Maksuohjelman raukeaminen saattaa johtua myös siitä, että velallinen on yksityinen elinkeinon- tai ammatinharjoittaja ja saneerausohjelman aikana tehdään päätös yksityishenkilön velkajärjestelyn aloittamisesta. Tuomioistuin voi kuitenkin määrätä, että saneerausohjelma ei edellä mainitussa tapauksessa raukea mikäli pääosa saneerausohjelmaan sisältyvistä veloista on ohjelman mukaisesti jo suoritettu.

Mikäli saneerausohjelma määrätään raukeamaan, sen voimassaolo lakkaa ja velkojilla on samanlainen oikeus suoritukseen saneerausvelasta kuin jos ohjelmaa ei olisi vahvistettu. Ohjelman raukeaminen ei vaikuta sen perusteella jo tehtyjen oikeustointen, esimerkiksi sopimusten, pätevyyteen.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa