Minilex - Lakipuhelin

Yrityssaneeraus ja taloudellinen selvitys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yrityssaneeraushakemukseen on liitettävä selvitys yrityksen taloudellisesta tilanteesta, jotta olisi mahdollista tehdä perusteltu päätös saneerausmenettelyn aloittamisesta. Vaatimukset selvityksen sisällöstä vaihtelevat sen mukaan, kuka on saneerausmenettelyn hakijana; jos hakijana on velallisyritys itse, on selvitysvelvollisuus luonnollisesti laajin, sillä velkojan on mahdotonta saada täysin tarkkaa tietoa velallisyrityksen taloudellisesta tilanteesta. Erittäin tärkeää on liittää selvitykseen tiedot velkojista ja heidän yhteystiedoistaan, jotta velkojien kuuleminen sujuu nopeasti. Seuraavassa esitellään lyhyesti selvityksen sisältövaatimuksia eri saneerausmenettelyn hakijoiden osalta.

Jos velallisyritys hakee yrityssaneerausta itse, eivätkä merkittävät velkojat yhdy hänen hakemukseensa, velallisyrityksen selvitysvelvollisuus laajenee. Velallisyrityksen on selvitettävä taloudellisten vaikeuksiensa syyt, se, miten toimintaa jatketaan ja se, miten katetaan saneerausmenettelyn kustannukset ja menettelynaikaiset velat. Hakemukseen tulee liittää kaupparekisterin ote, jäljennös yhtiöjärjestyksestä ja jos velallinen on yhteisö, selvitys sen omistussuhteista. Hakemukseen tulee liittää myös jäljennös tilinpäätösasiakirjoista kahdelta viime kuulta, selvitys yrityksen toimipaikkojen määrästä, sijainnista ja liikevaihdosta, velkojaluettelo sekä luettelo yrityksen merkittävimmistä varoista. Hakemukseen on liitettävä myös tilintarkastajan selvitys huomioon otettavista seikoista arvioitaessa velallisen asemaa tilinpäätöksen perusteella, tieto siitä, onko yritystä koskeva konkurssihakemus vielä vireillä tuomioistuimessa sekä muut tarpeelliset selvitykset.

Jos hakijana on velkoja tai todennäköinen velkoja, hakemukseen tulee liittää velallista koskeva kaupparekisterin ote, jäljennös viimeisistä saatavilla olevista tilinpäätösasiakirjoista, edellä mainittu selvitys yhteisön omistussuhteista, liiketoimipaikoista ja liikevaihdosta, ja selvitys hakemuksen perusteista ja velkojan saatavista sekä suhteesta velalliseen.

Jos kyseessä on velallisen ja velkojien yhteinen hakemus tai velkojien puoltama hakemus, tulee hakemukseen liittää samat selvitykset kuin velallisyrityksen omaan hakemukseen, lukuun ottamatta tilintarkastajan selvitystä huomioon otettavista seikoista arvioitaessa velallisen asemaa tilinpäätöksen perusteella.

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]