Minilex - Lakipuhelin

Yrityssaneeraus ja saatavat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yrityssaneerauksen suunnitteluvaiheessa selvitetään velallisen velkasuhteet. Velallisen kannalta kyse on velkojen selvittämisestä ja velkojien kannalta saatavien selvittämisestä. Velkaselvittelyn pohjalta velkajärjestely pystytään kohdistamaan velkojien saataviin tasapuolisesti saatavien suuruuden mukaisessa suhteessa.

Velat (eli siis velkojien saatavat) muodostavat kaksi ryhmää, saneerausvelat ja menettelynaikaiset velat. Saneerausvelat otetaan saneerausohjelmaan. Saneerausvelalla tarkoitetaan kaikkia sellaisia velkoja, joiden oikeusperuste on syntynyt ennen kuin saneeraushakemus tuli vireille. Saneerausvelka on vakuusvelkaa silloin, kun velan vakuutena on sivullisiin nähden tehokas esinevakuusoikeus velallisen omistamaan tai hallitsemaan omaisuuteen. Velka luetaan vakuusvelaksi vain, jos vakuuden on antanut nimenomaan velallinen, eikä siis vierastakaaja.

Menettelynaikaisia velkoja ovat sellaiset velat, joiden oikeusperuste on syntynyt saneeraushakemuksen vireille tulon jälkeen. Saneerausmenettelyn aikaisia velkoja eli massavelkoja ei voida järjestellä, ja tästä syystä velkojan kannattaakin pyrkiä saamaan saatavansa luetuksi menettelynaikaiseksi velaksi. Menettelynaikaiset velat tulee maksaa kokonaisuudessaan sitä mukaa kun ne erääntyvät. Menettelynaikaisen saatavan velkoja ei tosin saa äänestää ohjelmaehdotuksesta.

Saneerausvelat otetaan huomioon viran puolesta niin, että selvittäjä merkitsee ohjelmaehdotukseensa kaikki tiedossaan olevat ennen saneeraushakemuksen vireille tuloa syntyneet velat. Jollei jokin saatava ole tullut selvittäjän tietoon, eikä se näin ollen ole tullut otetuksi huomioon ohjelmaehdotuksessa, velkojan tulee ilmoittaa saatavansa tuomioistuimelle sen asettamassa määräajassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]