Minilex - Lakipuhelin

Luottotiedot yrityssaneerauksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottotiedot kuvaavat yksityishenkilön tai yrityksen maksukykyä tai -halukkuutta. Luottotiedot voidaan tarkistaa esimerkiksi lainanhankinnan tai uuden vuokrasopimuksen yhteydessä, ja ne voidaan tarkistaa luottotietopalveluista. Luottotietorekisterissä on tallennettuna tietoja yrityksen ja yksityishenkilön luottotiedoista ja mahdollisista maksuhäiriömerkinnöistä. Maksuhäiriömerkinnät kertovat aiemmista hankaluuksista maksujen maksamisessa. Merkinnän voi saada, jos maksu on riittävän pitkään maksamatta, ja maksu vaaditaan maksettavaksi käräjäoikeudessa. Myös yrityssaneerauksesta voi olla erilaisia merkintöjä luottotiedoissa.

Yritys voi suojautua maksukyvyttömyyden lähestyessä tai maksukyvyttömyystilanteessa hakeutumalla yrityssaneeraukseen. Tarkoituksena on tervehdyttää yrityksen taloustilanne palauttamalla ensin yrityksen maksuvalmius. Yritys saa niin sanotun rauhoitusajan velkojen maksamiselle hakemuksen tultua vireille, jolloin viivästyskorkoja ja perimiskuluja ei tarvitse maksaa. Saneerausvelkoja ryhdytään maksamaan vasta saneerausohjelman valmistuttua, ja velkoja voidaan maksuohjelmassa mahdollisesti alentaa.

Yrityssaneerauksesta johtuvia merkintöjä on monia erilaisia, ja niiden moninaisuuden vuoksi säilyttämisaika luottotiedoissa riippuu merkinnän tyypistä ja mahdollisista uusista merkinnöistä. Luottotietorekisterissä voi olla merkintöjä yrityssaneeraukseen liittyen muun muassa velallisen tai velkojan jättämästä saneeraushakemuksesta, saneerausmenettelyn aloittamispäätöksestä tai tuomioistuimen päätöksistä saneerausohjelmaan liittyen.

Yrityssaneerausta koskevat tiedot poistuvat yrityssaneerauksen päättymissyyn perusteella. Kun yrityssaneerausta koskevat tiedot poistuvat konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteristä, tulee kuukauden kuluessa tietojen poistua luottotietorekisteristä.

Esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietokannasta saneeraushakemuksen hylkäämisestä tai perumisesta johtuvat merkinnät poistuvat neljän kuukauden sisällä, ja silloin myös muut aiemmat saneerauksesta johtuvat merkinnät poistuvat luottotietorekisteristä. Saneerausohjelman päättymisestä johtuva merkintä poistuu kuuden kuukauden sisällä saneerausohjelman päättymisestä, ja saneerausohjelman lakkaamisesta aloittamispäätöksen jälkeen johtuva merkintä poistuu kolmen vuoden sisällä päätöksestä. 

Tarkemmin tietoa eri merkintöjen poistumisesta luottotietorekisteristä voi kysyä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]