Minilex - Lakipuhelin

Yrityssaneeraus ja sopimukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yrityssaneeraus on taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille yrityksille suunnattu maksukyvyttömyysmenettely, jossa yrityksen toimintaa pyritään tervehdyttämään ja saamaan se toimintakuntoisena takaisin markkinoille. Käytännössä yrityssaneeraus tapahtuu yrityksen velkoja järjestelemällä, eli esimerkiksi maksuaikataulujen helpottamisella tai velan määrän leikkaamisella. Yrityksen velkoja aletaan maksaa saneerausohjelman vahvistamisen jälkeen. Yrityssaneeraus kuitenkin luonnollisesti heijastaa vaikutuksensa yrityksen sopimussuhteisiin.

 

Saneerauksen vaikutus sopimussuhteisiin

Mitä tulee velallisen ennen saneerausta solmimiin sopimuksiin, ei yrityssaneerauksella ole lähtökohtaisesti niitä muuttavaa vaikutusta. Sopimus pysyy voimassa eikä sitä voida purkaa tai irtisanoa kummankaan osapuolen toimesta pelkästään sen perusteella, että yritys on joutunut yrityssaneeraukseen. Yrityssaneerauksen alkaminen ei myöskään sisällöllisesti muuta sopimuksia. Velallinen on siis edelleen velvollinen täyttämään sitoumuksensa kuten sovittu. Yrityssaneerauksen pohjimmainen idea on parantaa velallisen yrityksen kykyä suoriutua veloistaan ja toimia kestävällä pohjalla sopimuskumppanina.

 

Poikkeukset

Pääsäännöstä, jonka mukaan yrityssaneerauksella ei ole vaikutusta velallisyrityksen sopimussuhteisiin, on tiettyjä poikkeuksia. Saneerausmenettely oikeuttaa velallisyrityksen irtisanomaan ennenaikaisesti vuokrasopimuksen, jossa velallisyritys on vuokralleottajana. Velallisyrityksellä on myös oikeus päästä eroon vielä täyttämättä olevasta sopimuksesta, joka ei ole velallisyrityksen toiminnan kannalta tavanomainen. Näiden poikkeusten avulla voidaan helpottaa saneerausmenettelyn onnistumista ja yrityksen tervehdyttämistä, sillä velallisyrityksellä on mahdollisuus päästä eroon tietyistä tuottamattomista sopimuksistaan. Vielä erikseen säädetään saneeraukseen joutuneen yrityksen työsopimuksista.

Joskus selkeillä sopimusehdoilla on voitu sopia siitä, että sopimus voidaan irtisanoa, jos jompikumpi osapuoli joutuu saneerausmenettelyn kohteeksi.

Yrityssaneeraukseen liittyvät kysymykset ovat monimutkaisia, ja usein onkin kannattavaa kääntyä lakimiehen puoleen. Lisätietoa asiassa tarjoavat Minilexin lakimiehet.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]