Minilex - Lakipuhelin

Yrityssaneerauksen julkisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yrityssaneeraus on lakisääteinen järjestely, joka toteutetaan tuomioistuimen päätöksellä, jossa se ratkaisee, aloitetaanko saneerausmenettely. Jos menettely aloitetaan, tuomioistuin vahvistaa yrityksen saneerausohjelman. Julkisuusperiaatteen mukaan oikeudenkäynnit ja oikeudenkäyntiasiakirjat ovat julkista, jollei muutoin ole säädetty, jolloin myös saneerausmenettelyn aloittaminen saa julkisuutta.

Saneerausmenettelyn aloittamisesta julkaistaan kuulutus virallisessa lehdessä ja siitä lähetetään tieto julkisiin rekistereihin. Selvittäjän on huolehdittava kuulutuksen julkaisemisesta virallisessa lehdessä ja yhdessä tai useammassa päivälehdessä, jos se on tarpeen, jotta tuntemattomat velkojat saavat tiedon saneerausmenettelystä. Kuuluttaminen voidaan julkaista myös ulkomailla, jos se on maksukyvyttömyysmenettelystä annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa edellytetty tai muun syyn vuoksi.

Kuulutuksessa tulee ilmoittaa saneeraushakemuksen vireilletulon päivämäärä sekä se päivämäärä ja kellonaika, jolloin saneerausmenettely aloitetaan. Saneerausmenettelystä tulee tiedottaa laajasti ja nopeasti, sillä se on yksi oikeusvaikutus, joka liittyy saneerausmenettelyn aloittamiseen. Tämä johtuu siitä, että kun saneerausmenettely on aloitettu, velallinen ei saa maksaa saneerausvelkaa tai antaa siitä vakuutta. Velkoja ei saa kohdistaa perintätoimia velalliseen, joka on saneerausmenettelyssä, eikä kohdistaa ulosmittaustoimia tai muuta erillistä täytäntöönpanoa saneerausmenettelyssä olevaan velalliseen.

Yritys voidaan yrittää tervehdyttää myös yrityksen sisäisesti ilman lakisääteistä saneerausmenettelyä, jolloin se on vapaaehtoista ja vapaamuotoista saneerausta. Tällainen menettelyssä on suojassa julkisuudelta ja säilyy yrityksen sisällä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]