Minilex - Lakipuhelin

Päätös saneerausmenettelyn aloittamisesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Saneerausmenettely alkaa tuomioistuimen päätöksellä. Saneerausmenettelyn aloittamista koskevassa päätöksessään tuomioistuimen tulee määrätä saneerausmenettelyn selvittäjästä ja mahdollisen velkojatoimikunnan asettamisesta.

Saneerauksen aloittamispäätöksen yhteydessä tuomioistuimen tulee asettaa määräpäivä, johon mennessä selvittäjän on lähetettävä yrityssaneerauslain mukainen selvitys velallisen taloudellisesta tilanteesta tiedoksi saneerausmenettelyn asianosaisille. Samoin tuomioistuimen on asetettava määräpäivä, johon mennessä saneerausvelallisen vekojien tulee kirjallisesti ilmoittaa selvittäjälle vaatimuksensa, mikäli ne poikkeavat niistä tiedoista, jotka velallinen on itse asiassa jo antanut.

Tuomioistuin asettaa saneerauksen aloittamispäätöksen yhteydessä myös määräpäivän, johon mennessä ehdotus saneerausohjelmaksi on laadittava ja toimitettava selvittäjälle sekä tuomioistuimelle. Saneerausmenettelyn aloittamista koskevaan päätökseen merkitään sen antamisen tai julistamisen kellonaika. Päätöksestä tulee ilmetä myös se, millä tavoin menettelyn aloittaminen rajoittaa velallisen oikeutta määrätä omaisuudestaan ja toiminnastaan.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa