Minilex - Lakipuhelin

Isyyskoe

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aviomies on lapsen isä, kun lapsi on syntynyt avioliiton aikana. Muissa tapauksissa isyys vahvistetaan Digi- ja väestötietoviraston tai tuomioistuimen päätöksellä isyyskokeella.

Isyyden selvittäminen tapahtuu äidin ja lastenvalvojan toimesta. Selvittämisellä on tarkoitus hankkia tietoa, jonka nojalla isyys voidaan varmistaa. Isyyden selvittää äidin kotikunnan lastenvalvoja.

Lastenvalvojan on tilattava isyyden selvittämisen yhteydessä oikeusgeneettinen isyystutkimus lapsesta, äidistä ja miehestä, joka saattaa olla lapsen isä. Ensisijainen näyte oikeusgeneettisessä isyystutkimuksessa on posken sisäpinnan sivelynäyte, jonka ottaa lastenvalvoja tai laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö terveydenhuollon toimintayksikössä.

Jos mahdollinen isä on kuollut, oikeusgeneettinen isyystutkimus voidaan tehdä hänestä saatavilla olevasta näytteestä, joka on otettu hänen eläessään tai kuoleman jälkeen.
Jokaisesta isyyskokeesta laaditaan näytteenottoasiakirja. Asiakirjaan täytetään henkilötiedot, näytteenottoaika ja –paikka, näytteenottaja sekä tutkimuksen tilaaja ja muut tarpeelliset tiedot. Isyyskokeen tulokset valmistuvat noin kahdessa viikossa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]