Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokraus vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli vuokralainen luovuttaa huoneistosta eteenpäin enemmän kuin puolet, kysymyksessä on jälleenvuokraus, eikä alivuokraus. Lällenvuokraukseen tulee aina olla vuokranantajan lupa. Jälleenvuokraustilanteissa on kaksi sopimussuhdetta, ensivuokrasuhde ja jälleenvuokrasuhde. Ensivuokralainen on osapuolena molemmissa vuokrasuhteissa. Sen sijaan ensivuokrasuhteen vuokranantaja ja jälleenvuokralainen eivät ole keskenään sopimussuhteessa. Ensivuokralaisen on ilmoitettava jälleenvuokralaiselleen oma vuokranantajansa ja ensivuokrasopimuksen ehdot, sekä vuokranantajalleen jälleenvuokralaisensa sekä jälleenvuokrasuhteen ehdot.

Mikäli alkuperäinen vuokranantaja haluaa irtisanoa tai purkaa vuokrasopimuksen, pitää vuokranantajan tehdä ilmoitus irtisanomisesta taikka purkamisesta sekä varsinaiselle vuokralaiselle että jälleenvuokralaiselle.

Jos asunto jälleenvuokrattu ilman vuokrantajan lupaa, vuokranantajalle syntyy välitön purkuoikeus. Vuokranantajan on kuitenkin vastustettava jälleenvuokrausta kohtuullisessa ajassa, tai muussa tapauksessa katsotaan, että vuokranantaja on hiljaisesti hyväksynyt vuokrasuhteen.

Hyvän jällenvuokrasopimuksen perusedellytyksenä on se, että sopimuksessa noudatetaan lakia ja hyvää vuokratapaa. Hyvä vuokrasopimus on tehty kirjallisesti ja on myös selkeä sekä yksiselitteinen. Laaja sopimusvapaus mahdollistaa sen, että vuokranantaja ja vuokralainen voivat suhteellisen vapaasti sopia vuokrasopimuksen ehdoista. Hyvin laadittu sopimus ehtoineen vähentää mahdollisia kiistoja. Hyvän sopimuksen laadinnassa voi halutessaan kysyä neuvoa lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa