Minilex - Lakipuhelin

Asunnon edelleenvuokraus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuinhuoneiston edelleenvuokraus ei ole mahdollista, sillä tällaista vuokrauksen muotoa ei Suomen laissa tunneta. Asunnon edelleenvuokrauksen sijasta puhutaankin usein asuinhuoneiston edelleenluovutuksesta, joka voi tapahtua useammalla eri tavalla. Näitä edelleenluovutuksen keinoja ovat huoneiston alivuokraus, jälleenvuokraus, vuokraoikeuden siirto ja väliaikainen luovutus. Edelleenluovutustilanteissa olosuhteista riippuen asuinhuoneisto luovutetaan joko kokonaan tai osittain toiselle vuokraa tai muuta vastiketta vastaan. 

Kun arkipäivän elämässä puhutaan asunnon edelleenvuokrauksesta, tarkoitetaankin usein juuri asuinhuoneiston jälleenvuokraamista. Jälleenvuokrasuhteella tarkoitetaan vuokrasuhdetta, joka syntyy, kun vuokranantajalta asuinhuoneiston vuokrannut (ensivuokralainen) vuokraa koko huoneiston vuokrasopimuksen tai vuokranantajan erikseen antaman luvan perusteella edelleen yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen (jälleenvuokralainen). Tilanteessa syntyy siten ensivuokrasuhteen lisäksi toinen vuokrasopimussuhde eli jälleenvuokrasuhde.

Liikehuoneiston voi vuokrata eteenpäin samalla tavalla ja sitä kutsutaan sen sijaan edelleenvuokraukseksi. Liikehuoneiston vuokralainen voi vuokrasopimuksen tai vuokranantajan erikseen antaman luvan perusteella vuokrata koko huoneiston edelleen yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen yhdessä tai rajoittamalla kunkin käyttöoikeuden vain osaan huoneistosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]