Minilex - Lakipuhelin

Asunnon edelleenvuokraus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuinhuoneiston edelleenvuokraus ei ole mahdollista, sillä tällaista vuokrauksen muotoa ei Suomen laissa tunneta. Asunnon edelleenvuokrauksen sijasta puhutaankin usein asuinhuoneiston edelleenluovutuksesta, joka voi tapahtua useammalla eri tavalla. Näitä edelleenluovutuksen keinoja ovat huoneiston alivuokraus, jälleenvuokraus, vuokraoikeuden siirto ja väliaikainen luovutus. Edelleenluovutustilanteissa olosuhteista riippuen asuinhuoneisto luovutetaan joko kokonaan tai osittain toiselle vuokraa tai muuta vastiketta vastaan. 

Kun arkipäivän elämässä puhutaan asunnon edelleenvuokrauksesta, tarkoitetaankin usein juuri asuinhuoneiston jälleenvuokraamista. Jälleenvuokrasuhteella tarkoitetaan vuokrasuhdetta, joka syntyy, kun vuokranantajalta asuinhuoneiston vuokrannut (ensivuokralainen) vuokraa koko huoneiston vuokrasopimuksen tai vuokranantajan erikseen antaman luvan perusteella edelleen yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen (jälleenvuokralainen). Tilanteessa syntyy siten ensivuokrasuhteen lisäksi toinen vuokrasopimussuhde eli jälleenvuokrasuhde.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Liikehuoneiston voi vuokrata eteenpäin samalla tavalla ja sitä kutsutaan sen sijaan edelleenvuokraukseksi. Liikehuoneiston vuokralainen voi vuokrasopimuksen tai vuokranantajan erikseen antaman luvan perusteella vuokrata koko huoneiston edelleen yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen yhdessä tai rajoittamalla kunkin käyttöoikeuden vain osaan huoneistosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa