Minilex - Lakipuhelin

Alivuokralaisen irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasuhde on vuokrasuhde, jossa asunnon tai kiinteistön vuokralainen luovuttaa osan vuokraamastaan huoneistosta toisen käytettäväksi vastiketta, yleensä vuokraa, vastaan. Tällöin vuokrasuhteen muodostavat alivuokranantaja eli huoneiston osan luovuttaja sekä hänen vuokralaisensa eli alivuokralainen yhdessä. Alivuokrasuhde syntyy, kun alivuokranantaja ja alivuokralainen tekevät alivuokrasopimuksen. Alivuokrasuhde päättyy alivuokrasopimuksen irtisanomisella tai sovitun määräajan kuluttua.

Jos alivuokralainen haluaa irtisanoa alivuokrasopimuksen, irtisanomisaika on 14 päivää. Jos kuitenkin alivuokrasopimuksessa on sovittu alivuokrasuhteen päättyvän ilman irtisanomista tiettynä ajankohtana, tätä on noudatettava eli tällöin 14 päivän irtisanomisaikaa ei noudateta. Alivuokrasopimukseen otettu ehto, jolla pidennetään alivuokralaisen irtisanomisaikaa on mitätön eli se ei sido sopijapuolia. Irtisanomisaika on siis alivuokralaisella aina maksimissaan lain mukainen kaksi viikkoa. Alivuokrasuhde voi kuitenkin päättyä myös ilman irtisanomista, jos alivuokranantajan hallintaoikeus eli vuokraoikeus alivuokrattuun huoneistoon päättyy.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
 

Alivuokralaisen on muutettava pois huoneistosta alivuokrasuhteen päättymisen jälkeisenä arkipäivänä eli irtisanomisajan kuluttua seuraavana arkipäivänä. Poikkeuksellisesti, jos alivuokralainen on iäkäs tai vaikeasti sairas tai käyttää alivuokrattua huoneistoa perheensä asuntona, muuttopäivää voidaan siirtää enintään kuudella kuukaudella. Tästä siirrosta päättää tuomioistuin. 

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

 • Alivuokralaisen irtisanomisaika on 14 päivää eikä sitä voida sopimuksin pidentää

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa