Minilex - Lakipuhelin

Vuokrasopimuksen sopimusrikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokrasopimuksiin sovelletaan lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta. Tässä laissa määritellään sopimuksien osapuolten velvollisuudet ja oikeudet, sekä mahdolliset seuraamukset sopimusrikkomus-tilanteissa.

Laki vuokrasopimuksista takaa sopimuksen osapuolille velvollisuuksia sekä oikeuksia, ja niistä sovitaan myös itse vuokrasopimuksessa. Sopimuksessa voidaan esimerkiksi päättää sen kestosta, asunnon vuokrahinnasta sekä vuokran maksupäivästä. Vuokranantajan velvollisuuksiin voi esimerkiksi kuulua vuokra-asunnon luovuttaminen sopimuksessa säädettynä ajankohtana, sekä asunnon tarvittavista korjaustöistä koituvien kulujen maksaminen. Vuokralla olevan henkilön velvollisuutena taas on esimerkiksi maksaa sovittu vuokrahinta sovittuna päivänä.

Kun sopimuksen osapuoli jättää noudattamatta velvollisuuttaan, on kyseessä sopimusrikkomus. Vuokratilanteessa toinen osapuoli voi esimerkiksi irtisanoa sopimuksen tavalla, joka rikkoo sopimusehtoja. Kun vuokranantaja voi esimerkiksi olla luovuttamatta asuntoa sovitussa ajassa tai kunnossa, vuokralainen voi jättää vuokran maksamatta, tai hän voi vahingoittaa vuokra-asuntoa.

Jos sopimuksen osapuolen oikeuksia on rikottu, on hänellä tietyissä tilanteissa oikeus vaatia vahingonkorvausta. Sopimuksesta johtuvat riita-asiat voidaan käsitellä erityisessä tuomioistuimessa asunto-oikeudessa.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä sopimusrikkomuksista sekä niiden mahdollisista seuraamuksista vuokrasopimuksissa, voit ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa