Minilex - Lakipuhelin

Alivuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasopimus on vuokrasopimus asuinhuoneiston vuokralaisen ja osan asuinhuoneistosta vuokraavan alivuokralaisen välillä. Myös muu kuin vuokralainen, joka hallitsee asuinhuoneistoa voi tehdä alivuokrasopimuksen toisen henkilön kanssa asuinhuoneiston osan vuokraamisesta. Alivuokrasopimus solmitaan päävuokralaisen luovuttaessa vastikkeellisesti osan hallitsemastaan huoneistosta alivuokralaisen käyttöön. Alivuokrasopimuksella osapuolet sopivat huoneiston käyttämisestä yhteisesti niin, että osa siitä kuuluu alivuokralaiselle, josta tämä maksaa vuokraa alivuokranantajalle. Päävuokralainen ja alivuokralainen muodostavat keskenään alivuokrasopimuksen, johon päävuokranantaja ei ole osallinen. Alivuokrasopimus on kuitenkin siten riippuvainen päävuokranantajan ja päävuokralaisen välillä olevasta vuokrasopimuksesta, että tämän suhteen päättyessä lakkaa myös alivuokrasuhde. Alivuokranantaja ja alivuokralainen muodostavat keskenään läheisen sopimussuhteen, sillä he käyttävät vuokra-asuntoa yhteisesti.

Alivuokrasopimus on tehtävä kirjallisesti. Jollei sopimusta ole tehty kirjallisesti, sen katsotaan olevan voimassa toistaiseksi. Alivuokrasopimuksella sovitaan alivuokran määrästä, kestosta ja muista ehdoista. Alivuokrasopimukseen sovelletaan samoja sääntöjä kuin huoneenvuokraukseen huoneenvuokralain mukaisesti, jollei laissa ole säädetty muutoin. Alivuokrasopimuksesta on säädetty huoneenvuokralaissa erityissäännöksiä esimerkiksi irtisanomisajoista ja muuttopäivästä sekä vahingonkorvauksesta alivuokrasopimuksen irtisanomisen johdosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa