Minilex - Lakipuhelin

Alivuokralainen ja irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toistaiseksi voimassa oleva alivuokrasopimus voidaan irtisanoa joko alivuokranantajan tai alivuokralaisen toimesta. Alivuokrasopimus päättyy irtisanomisajan kuluttua, jollei toisin ole sovittu. Irtisanomisajan laskeminen alkaa sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on tehty, mutta tästäkin voidaan sopia alivuokrasopimuksessa toisin.

Kun alivuokranantaja irtisanoo alivuokralaisensa, irtisanomisaika on kolme kuukautta, edellyttäen että alivuokrasuhde on kestänyt vähintään yhden vuoden ennen irtisanomishetkeä. Jos alivuokrasuhde on kestänyt alle vuoden, irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Kun alivuokralainen irtisanoo alivuokrasopimuksensa, noudatetaan 14 päivän irtisanomisaikaa riippumatta alivuokrasuhteen kestosta. Alivuokranantaja ja alivuokralainen ovat kuitenkin voineet sopia alivuokrasopimuksessa, että sopimussuhde päättyy tiettynä ajankohtana ilman irtisanomista, jolloin sopimus päättyy tähän päivämäärään ilman irtisanomisaikaa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Alivuokrasuhde päättyy kuitenkin automaattisesti ilman irtisanomista silloin, kun alivuokranantajan vuokraoikeus tai muu oikeus käyttää huoneistoa päättyy. Alivuokranantajan on tällöin viivytyksettä ilmoitettava vuokraoikeuden tai muun huoneiston käyttöoikeuden päättymisestä alivuokralaiselleen. Ilmoituksen laiminlyödessään alivuokranantaja saattaa joutua maksamaan alivuokralaiselle kohtuullisen korvauksen muuttokustannuksista.

Alivuokranantajan irtisanomisaikaa ei voi alivuokrasopimuksessa sopimalla lyhentää eikä alivuokralaisen irtisanomisaikaa pidentää. Jos tällainen ehto on sopimukseen tehty, sitä pidetään mitättömänä.

Vinkit

  • Alivuokranantajan irtisanomisaika on kuukausi tai kolme kuukautta riippuen alivuokrasuhteen kestosta
  • Alivuokralaisen irtisanomisaika on 14 päivää

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa