- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Alivuokralainen on alivuokrasuhteen osapuoli, joka vuokraa osan huoneistosta sen vuokralaiselta tai muulta kuin vuokralaiselta, joka hallitsee huoneistoa. Vuokralainen antaa alivuokralaiselle oikeuden käyttää osaa huoneistosta ja alivuokralainen maksaa vuokraa käyttämästään huoneiston osasta. Alivuokralainen ja vuokralainen käyttävät huoneistoa yhdessä. Alivuokrauksessa alivuokralainen saa siis käyttöönsä vain osan huoneistosta ja yleensä jakaa huoneiston päävuokralaisen kanssa, kun taas jälleenvuokrauksessa vuokralainen vuokraa koko huoneiston jälleenvuokraajalle.
Alivuokrasuhteessa alivuokralainen on vuokrasuhteessa vuokralaisen (alivuokranantajan) kanssa, joka puolestaan on vuokrasuhteessa päävuokranantajaan. Alivuokralaisen ja päävuokranantajan välillä ei ole sopimussuhdetta, joten päävuokranantaja ei voi esittää vaatimuksia päävuokralaiselle tämän alivuokralaisen suhteen. Kun päävuokrasuhde alivuokranantajan ja päävuokranantajan välillä päättyy, alivuokralainen voidaan vaatia poistumaan huoneistosta, koska hän käyttää tällöin huoneistoa oikeudetta.
Alivuokralaisella on oikeus saada tietää ne perusteet, joilla alivuokranantajalla on vuokraoikeus tai muu oikeus käyttää huoneistoa ja oikeus luovuttaa huoneiston osa vuokralle. Alivuokralaisen vuokraoikeus päättyy samalla, kun alivuokranantajankin vuokraoikeus tai muu oikeus käyttää huoneistoa päättyy. Alivuokralaiselle on viivytyksettä ilmoitettava, milloin alivuokrasuhde ja alivuokranantajan vuokrasuhde tai muu oikeus käyttää vuokrahuoneistoa päättyvät. Alivuokranantajan laiminlyödessä ilmoitusvelvollisuutensa, on alivuokralaisella oikeus kohtuulliseen korvaukseen muuttokustannuksista, jollei ole näytettävissä, että alivuokralainen tiesi alivuokranantajan oikeuden päättymisestä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.