Minilex - Lakipuhelin

Alivuokranantaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokranantaja on henkilö, joka vuokraa osan käyttämästään asunnostaan tai huoneistostaan vastiketta vasten. Alivuokranantajana ei siis pidetä henkilöä, joka antaa toisen henkilön oleskella tai asua huoneistossaan ilman maksua. Alivuokranantaja voi olla muukin henkilö kuin asunnon vuokralainen. Alivuokrasuhteen katsotaan nimittäin syntyvän myös silloin, kun esimerkiksi asunnon omistaja vuokraa osan asunnostaan, mutta jää itse hallitsemaan osaa huoneistosta. Alivuokrasuhde voi lain esitöiden mukaan syntyä myös silloin, kun osakkeenomistaja, palkkaetuasunnon, virka-asunnon tai asumisoikeusasunnon haltija luovuttaa osan huoneistosta toisen hallintaan vastiketta vastaan.

Alivuokranantaja on luonnollisesti alivuokralaisen vuokranantaja, minkä vuoksi alivuokralainen on velvollinen maksamaan vuokraa hänelle, ei alivuokranantajan vuokranantajalle. Alivuokranantaja on kuitenkin velvoitettu kertomaan vuokralaiselleen, mihin alivuokranantajan vuokraoikeus perustuu.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Alivuokranantaja voi irtisanoa vuokralaisensa sopimuksen. Asuinhuoneiston alivuokranantajan on noudatettava 3 kuukauden irtisanomisaikaa, jos alivuokrasuhde on kestänyt vähintään vuoden, ja muissa tapauksissa irtisanomisaika on kuukausi. Liikehuoneiston alivuokranantajan irtisanomisaika on kuukausi. Jos irtisanomisaika on sovittu pidemmäksi, sitä pitää tietenkin noudattaa liikehuoneiston sekä asuinhuoneiston alivuokrauksessa.

Alivuokranantajan on viipymättä ilmoitettava vuokralaiselleen milloin hänen hallintaoikeutensa asuntoon tai huoneistoon päättyy, koska alivuokralaisen oikeutta jäädä huoneistoon tai asuntoon ei ole suojattu. Alivuokranantaja voi joutua korvaamaan alivuokralaisen muuttokustannuksia, jos alivuokranantaja laiminlyö ilmoituksen antamisen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa