Minilex - Lakipuhelin

Huoneiston kunto vuokrasuhteen alussa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneiston on oltava luovutettaessa siinä kunnossa, josta vuokranantaja ja vuokralainen ovat sopineet. Ellei asiasta ole erikseen sovittu, on huoneiston kuitenkin oltava sellaisessa kunnossa kuin vuokralainen huoneiston iän, alueen huoneistokannan ja muut paikalliset olosuhteet huomioon ottaen kohtuudella voi vaatia.

Jos huoneisto ei ole vaadittavassa tai sovitussa kunnossa vuokrasuhteen alkaessa, vuokralainen voi tietyin edellytyksin purkaa vuokrasopimuksen tai korjata puutteellisuuden vuokranantajan kustannuksella. Nämä edellytykset ovat samat kuin vuokrasuhteen aikana (ks. Huoneiston kunto vuokrasuhteen aikana).

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vaikka huoneisto olisi annettu vuokralle siinä kunnossa, jossa se oli sopimusta tehtäessä, voi vuokralainen tietyssä tilanteessa silti käyttää edellä mainittua purku- tai korjausoikeuttaan. Hänellä on tämä oikeus, mikäli hän ei sopimusta solmiessaan ollut tietoinen kyseisestä puutteellisuudesta eikä olisi voinut tavallista huolellisuutta käyttäen havaita tai odottaa sitä. Liikehuoneiston vuokrauksen kohdalla edellytetään tällöin lisäksi sitä, että on sovittu siitä, että nimenomaan vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa