Minilex - Lakipuhelin

Huoneiston kunto vuokrasuhteen alussa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneiston on oltava luovutettaessa siinä kunnossa, josta vuokranantaja ja vuokralainen ovat sopineet. Ellei asiasta ole erikseen sovittu, on huoneiston kuitenkin oltava sellaisessa kunnossa kuin vuokralainen huoneiston iän, alueen huoneistokannan ja muut paikalliset olosuhteet huomioon ottaen kohtuudella voi vaatia.

Jos huoneisto ei ole vaadittavassa tai sovitussa kunnossa vuokrasuhteen alkaessa, vuokralainen voi tietyin edellytyksin purkaa vuokrasopimuksen tai korjata puutteellisuuden vuokranantajan kustannuksella. Nämä edellytykset ovat samat kuin vuokrasuhteen aikana (ks. Huoneiston kunto vuokrasuhteen aikana).

Vaikka huoneisto olisi annettu vuokralle siinä kunnossa, jossa se oli sopimusta tehtäessä, voi vuokralainen tietyssä tilanteessa silti käyttää edellä mainittua purku- tai korjausoikeuttaan. Hänellä on tämä oikeus, mikäli hän ei sopimusta solmiessaan ollut tietoinen kyseisestä puutteellisuudesta eikä olisi voinut tavallista huolellisuutta käyttäen havaita tai odottaa sitä. Liikehuoneiston vuokrauksen kohdalla edellytetään tällöin lisäksi sitä, että on sovittu siitä, että nimenomaan vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]