Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki ja asetettava vuokravakuus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralaki on se normi, jossa on säädelty vuokrahuoneistolle asetettavasta vakuudesta. Tämän lain mukaan vakuus on mahdollista asettaa sen varalle, että toinen sopimuksen osapuolista ei täytä sopimuksen mukaisia velvoitteitaan. Näistä velvoitteista säädellään tarkemmin osapuolten tekemässä vuokrasopimuksessa ja huoneenvuokralaissa. Asetettavan vakuuden määrä saa olla enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä. Ehto jonka perusteella on sovittu tästä suuremmasta vakuuden asettamisesta, on mitätön.

Vaikka yleensä tästä vakuudesta käytetään nimeä vuokravakuus, ei kyseessä siis ole pelkästään vakuus sen varalta, ettei vuokralainen täytä omia velvoitteitaan (joista vuokran maksu on keskeisin). Vakuus on mahdollista asettaa molempien osapuolien, sekä vuokralaisen että vuokranantajan, velvoitteiden turvaamiseksi. Mahdollista on myös siis se, että vuokranantaja joutuu suorittamaan korvausta vuokralaiselle tästä vakuudesta, mikäli hän laiminlyö omat velvoitteensa.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos tätä vakuutta ei aseteta sovitussa ajassa, sopijapuolella jonka hyväksi vakuus on asetettu, on oikeus purkaa sopimus. Oikeutta purkaa sopimus ei kuitenkaan ole, jos vakuus on asetettu ennen purkamisilmoituksen tiedoksisaamista. Velvollisuutta sopimuksen purkuun ei tietenkään ole, vaan sopijapuoli jonka hyväksi vakuutta ei ole määräajassa asetettu voi päättää vapaasti käyttääkö hän purkuoikeuttaan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa