Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki ja asetettava vuokravakuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralaki on se normi, jossa on säädelty vuokrahuoneistolle asetettavasta vakuudesta. Tämän lain mukaan vakuus on mahdollista asettaa sen varalle, että toinen sopimuksen osapuolista ei täytä sopimuksen mukaisia velvoitteitaan. Näistä velvoitteista säädellään tarkemmin osapuolten tekemässä vuokrasopimuksessa ja huoneenvuokralaissa. Asetettavan vakuuden määrä saa olla enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä. Ehto jonka perusteella on sovittu tästä suuremmasta vakuuden asettamisesta, on mitätön.

Vaikka yleensä tästä vakuudesta käytetään nimeä vuokravakuus, ei kyseessä siis ole pelkästään vakuus sen varalta, ettei vuokralainen täytä omia velvoitteitaan (joista vuokran maksu on keskeisin). Vakuus on mahdollista asettaa molempien osapuolien, sekä vuokralaisen että vuokranantajan, velvoitteiden turvaamiseksi. Mahdollista on myös siis se, että vuokranantaja joutuu suorittamaan korvausta vuokralaiselle tästä vakuudesta, mikäli hän laiminlyö omat velvoitteensa.

Jos tätä vakuutta ei aseteta sovitussa ajassa, sopijapuolella jonka hyväksi vakuus on asetettu, on oikeus purkaa sopimus. Oikeutta purkaa sopimus ei kuitenkaan ole, jos vakuus on asetettu ennen purkamisilmoituksen tiedoksisaamista. Velvollisuutta sopimuksen purkuun ei tietenkään ole, vaan sopijapuoli jonka hyväksi vakuutta ei ole määräajassa asetettu voi päättää vapaasti käyttääkö hän purkuoikeuttaan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]