Minilex - Lakipuhelin

Alivuokralainen liikehuoneistossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasuhde syntyy, kun liikehuoneiston vuokralainen tai joku muu luovuttaa osan liikehuoneistosta toisen käytettäväksi vastiketta vastaan. Tällöin huoneiston päävuokralaisesta tulee alivuokralaisen alivuokranantaja. Lain mukaan liikehuoneiston vuokralainen saa luovuttaa vuokraamastaan huoneistosta enintään puolet alivuokralaiselle. On kuitenkin mahdollista sopia, ettei liikehuoneistoa saa ollenkaan alivuokrata. Liikehuoneiston vuokrauksessa vuokranantajaa ja vuokralaista pidetään enemmän tasavertaisina sopimuskumppaneina, eikä alivuokrauksen kieltäminen tulekaan kysymykseen asuinhuoneistoa vuokratessa.

 

Kun alivuokranantaja irtisanoo alivuokrasopimuksen, on irtisanomisaika yksi kuukausi. Jos irtisanojana on itse alivuokralainen, irtisanomisaika on 14 päivää. Myös irtisanomisajoista voidaan liikehuoneiston kohdalla sopia laissa säädetystä poikkeavasti ja tällöin on noudatettava sovittua muuta irtisanomisaikaa. Sopia voidaan myös, että alivuokrasuhde päättyy tiettynä ajankohtana. Kun alivuokranantajan vuokrasopimus päättyy, päättyy tällöin myös liikehuoneiston alivuokralaisen alivuokrasuhde ilman irtisanomista. Alivuokranantajan onkin ilmoitettava alivuokralaiselle milloin hänen oikeutensa käyttää liikehuoneistoa, ja tätä kautta myös alivuokrasuhde, päättyy. Jos alivuokranantaja laiminlyö ilmoitusvelvollisuutensa, eikä hän voi näyttää alivuokralaisen muutoin tienneen oikeuden päättymisestä, on hänen korvatta alivuokralaisen kohtuulliset muuttokustannukset. Oikeus korvaukseen on myös, jos alivuokranantaja irtisanoo alivuokrasopimuksen ilman hyväksyttävää syytä.

 

Jos sinulle jäi kysyttävää liikehuoneiston alivuokralaisen asemaan liittyen, neuvon sinua olemaan yhteydessä lakimiehiimme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]