Minilex - Lakipuhelin

Vuokrasopimuspohja asuinhuoneiston jälleenvuokrauksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuinhuoneiston jälleenvuokrauksessa vuokralainen vuokraa koko vuokraamansa huoneiston eteenpäin toiselle vuokralaiselle tai useammalle eri vuokralaiselle. Tällöin vuokralaisten välille syntyy erillinen sopimussuhde suhteessa alkuperäiseen vuokranantajaan. Vuokrasopimuspohjia jälleenvuokraukseen on saatavilla esimerkiksi internetistä, vaikka tilanteessa ei ole välttämätöntä käyttää valmista vuokrasopimuslomaketta.

Vuokralainen eli ensivuokralainen tarvitsee vuokranantajalta luvan jälleenvuokraukseen toiselle vuokralaiselle eli jälleenvuokralaiselle. Lupa voidaan sopia vuokranantajan ja ensivuokralaisen tekemässä vuokrasopimuksessa tai se voidaan myöntää erillisellä sopimuksella. Lupa on mahdollista antaa myös suullisesti, mutta kirjallinen muoto on erittäin suositeltavaa. Huoneiston luvaton jälleenvuokraus voi oikeuttaa vuokranantajan purkamaan vuokrasuhteen. Tällöin myös jälleenvuokralaisen oikeus asunnon käyttämiseen päättyy. Tämän vuoksi jälleenvuokralaisen on syytä olla varma, että ensivuokralaisella on lupa jälleenvuokraukseen.

Jälleenvuokrauksessa sopimusosapuolina ovat ensivuokralainen ja jälleenvuokralainen. Vuokranantaja ei ole sopimussuhteessa jälleenvuokralaisen kanssa. Ensivuokralaisen ja vuokranantajan välillä on erillinen sopimussuhde. Vuokrauksen kohteena on ensivuokralaisen vuokraama koko asuinhuoneisto. Mikäli jälleenvuokraus ei pidä sisällään koko asuinhuoneistoa, kyse on alivuokrauksesta, johon ei yleensä tarvita edes vuokranantajan lupaa. Tyypillinen jälleenvuokraustilanne voi syntyä esimerkiksi, kun ensivuokralainen lähtee työkomennukselle toiselle paikkakunnalle tai ulkomaille ja vuokraa asunnon määräajaksi toiselle henkilölle.

Asuinhuoneiston jälleenvuokrasopimuspohjat sisältävät asunnon tietojen ja osapuolten lisäksi vuokranantajan hyväksynnän jälleenvuokraukselle, vaikka tämä ei ole sopimuksen osapuolena itse jälleenvuokrauksessa. Tällä selkeytetään luvan olemassaolo ja se, ettei asiasta synny myöhemmin epäselvyyttä. Vuokrasopimuspohjiin on sisällytetty myös vuokra-aika ja vuokran määrä, joista luonnollisesti on tärkeä sopia. Lisäksi jälleenvuokralaisen tulisi tietää myös ensivuokralaisen vuokrasuhteen ehdot.

Jälleenvuokrasuhteesta on säännelty laissa pakottavasti. Vuokranantaja ja ensivuokralainen eivät voi sen vuoksi sopimuksin rajoittaa jälleenvuokralaiselle kuuluvia lain takaamia oikeuksia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]