Minilex - Lakipuhelin

Takuuvuokra alivuokrauksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasuhteella tarkoitetaan vuokrasuhdetta, joka syntyy ensivuokralaisen luovuttaessa osan vuokraamastaan asunnosta, tai muu kuin vuokralainen luovuttaa osan hallitsemastaan huoneistosta toisen käytettäväksi vastiketta vastaan. Alivuokrasuhteen osapuolet ovat alivuokralainen ja alivuokranantaja. Alivuokraus on kyseessä, silloin kun alivuokrattu osa asunnosta on enintään puolet. Jos huoneistosta vuokrataan enemmän kuin puolet, kyseessä ei enää ole alivuokraus. Vastuu huoneistosta  ja vuokranmaksusta on alivuokrauksesta huolimatta kokonaisuudessaan päävuokralaisella.Alivuokralaisen laiminlyönnit eivät poista ensivuokralaisne vastuuta alkuperäiselle vuokranantajalle. Alivuokralainen on vastuussa alivuokranantajalleen syntyneistä vahingoista, mutta joskus vahingonkorvauksien periminen voi olla vaikeaa ja työlästä.

Mahdollisten vahinkojen varalta alivuokranantajan on mahdollista pyytää alivuokralaiselta vakuusvuokra. Vuokravakuuden suuruus on yleensä 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Vuokranantaja ei saa pyytää yli kolmen kuukauden vuokraa vastaavaa vakuutta tai sekoittaa vakuutta omaan varallisuuteensa. Jos sopimuksessa puhutaan takuuvuokrasta tai vuokravakuudesta, sillä voi tarkalleen ottaen kattaa vain vuokrista aiheutuvia tappioita, ei muita mahdollisia vahinkoja. Kiistojen välttämiseksi olisikin hyvä puhua takuun sijaan vakuudesta. Vakuudesta voidaan korvata myös aiheutettuja vahinkoja. Asunnon normaalia kulumista ei saa periä vakuudesta. 

 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]