Minilex - Lakipuhelin

Edelleenvuokraus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikehuoneiston voi vuokrata eteenpäin samalla tavalla ja sitä kutsutaan sen sijaan edelleenvuokraukseksi. Liikehuoneiston vuokralainen voi vuokrasopimuksen tai vuokranantajan erikseen antaman luvan perusteella vuokrata koko huoneiston edelleen yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen yhdessä tai rajoittamalla kunkin käyttöoikeuden vain osaan huoneistosta.

Liikehuoneiston vuokrauksesta annetussa laissa jälleenvuokrauksesta käytetään nimitystä liikehuoneiston edelleenvuokraus. Liikehuoneiston edelleenvuokraus edellyttää sen sallivaa ehtoa vuokrasopimuksessa tai vuokranantajan erikseen antamaa lupaa.

Liikehuoneiston edelleenvuokrauksessa vuokralaisen oikeus pitää huoneistoa hallinnassaan päättyy samanaikaisesti kuin huoneiston edelleen vuokranneen vuokralaisen oikeus hallita huoneistoa. Erityispiirre suhteessa asuinhuoneiston jälleenvuokraukseen on kuitenkin edelleenvuokrasuhteen vuokranantajalle (ensivuokralainen) asetettu vastuu vuokrasuhteen pysyvyydestä. Ensivuokranantaja ei ole liikehuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan velvollinen jatkamaan vuokrasuhdetta edelleenvuokrasuhteen vuokralaisen kanssa, jos ensivuokrasuhde päättyy. Sen sijaan edelleenvuokrasuhteen vuokranantaja (ensivuokralainen) on velvollinen korvaamaan huoneistoa hallussaan pitävälle vuokralaiselleen huoneiston hallinnan päättymisestä aiheutuneen vahingon, jos ensivuokrasuhteen päättyminen perustuu 1) ensivuokrasuhteen osapuolten vuokrasuhteen päättymistä koskevaan sopimukseen taikka ensivuokralaisen suorittamaan vuokrasuhteen irtisanomiseen tai purkamiseen; 2) vuokranantajan suorittamaan sopimuksen purkamiseen, jonka perusteena on ensivuokralaisen vuokran laiminlyönti tai eräät siihen rinnastettavat taloudelliset syyt tai 3) ensivuokralaisena olevan oikeushenkilön purkamismenettelyn vireillepanoon.

Lisäksi varsinaisella vuokranantajalla on oikeus purkaa edelleenvuokrasopimus samoin perustein kuin liikehuoneiston edelleen vuokranneella. Poikkeuksena on kuitenkin vuokranmaksun laiminlyönti, johon ensivuokrasuhteen vuokranantaja ei voi vedota.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]