Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokra irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuinhuoneiston vuokrasopimuslaissa on pakottavasti säädetty vuokralaisen irtisanomisajaksi yksi kuukausi. Koska tämä säännös on pakottavaa oikeutta, kaikki sopimukset joilla pidennetään vuokralaisen irtisanomisaikaa, ovat mitättömiä. Vuokranantajan irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos vuokrasopimus on kestänyt yhtäjaksoisesti yli vuoden, ja muissa tapauksissa irtisanomisaika on kolme kuukautta. Tätä irtisanomisaikaa ei voida lyhentää vuokralaisen vahingoksi. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana sopimuksen irtisanominen on suoritettu, jos osapuolet eivät ole toisin sopineet.

Irtisanomisilmoitus on toimitettava kirjallisesti. Muuten irtisanomisen katsotaan olleen tehoton, mikä tarkoittaa sitä, että sopimusta ei ole irtisanottu, minkä vuoksi myöskään irtisanomisaika ei ala kulumaan.

Edellä mainittuja irtisanomisaikoja sovelletaan vain toistaiseksi voimassa oleviin vuokrasopimuksiin. Määräaikaista vuokrasopimusta ei voda irtisanoa irtisanomisajalla ilman laista ilmenevää perustetta.

Tärkeää on vuokralaisena muistaa, että kaikki sopimukset, jotka heikentävät vuokralaisen irtisanomisaikasuojaa ovat mitättömiä, vaikka niihin olisikin suostunut. Riitatapauksissa suosittelen kuitenkin soittamaan lakipuhelimeemme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]