Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokra irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuinhuoneiston vuokrasopimuslaissa on pakottavasti säädetty vuokralaisen irtisanomisajaksi yksi kuukausi. Koska tämä säännös on pakottavaa oikeutta, kaikki sopimukset joilla pidennetään vuokralaisen irtisanomisaikaa, ovat mitättömiä. Vuokranantajan irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos vuokrasopimus on kestänyt yhtäjaksoisesti yli vuoden, ja muissa tapauksissa irtisanomisaika on kolme kuukautta. Tätä irtisanomisaikaa ei voida lyhentää vuokralaisen vahingoksi. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana sopimuksen irtisanominen on suoritettu, jos osapuolet eivät ole toisin sopineet.

Irtisanomisilmoitus on toimitettava kirjallisesti. Muuten irtisanomisen katsotaan olleen tehoton, mikä tarkoittaa sitä, että sopimusta ei ole irtisanottu, minkä vuoksi myöskään irtisanomisaika ei ala kulumaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Edellä mainittuja irtisanomisaikoja sovelletaan vain toistaiseksi voimassa oleviin vuokrasopimuksiin. Määräaikaista vuokrasopimusta ei voda irtisanoa irtisanomisajalla ilman laista ilmenevää perustetta.

Tärkeää on vuokralaisena muistaa, että kaikki sopimukset, jotka heikentävät vuokralaisen irtisanomisaikasuojaa ovat mitättömiä, vaikka niihin olisikin suostunut. Riitatapauksissa suosittelen kuitenkin soittamaan lakipuhelimeemme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa