Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokran korotus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokran korotus vuokrasuhteen kestäessä on mahdollinen vain, jos siitä on sovittu. Tämä tarkoittaa sitä, että vuokranantajan on sovittava huoneenvuokran korottamisesta vuokralaisen kanssa.

Sopimusehto, jonka mukaan vuokranantaja saa yksipuolisesti määrätä huoneenvuokran korotuksen määrän tai ajankohdan on mitätön, jollei ole sovittu myös perusteesta, jonka mukaan huoneenvuokraa saadaan korottaa. Siksi vuokrasopimuksessa on sovittava huoneenvuokran korottamisesta esimerkiksi jonkin indeksin muutoksen perusteella, sovituin väliajoin sovitulla määrällä tai asunto-osakeyhtiön yhtiövastikkeen nousun mukaan. Huoneenvuokran korotuksella tulisi yleensä olla yhteys huoneistosta vuokranantajalle aiheutuviin kustannuksiin tai huoneiston arvon nousemiseen. Jos vuokranantajalla on oikeus huoneenvuokran korottamiseen, vuokranantajan on ilmoitettava vuokralaiselle kirjallisesti uuden vuokran määrä ja sen voimaantuloajankohta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia huoneenvuokran korotuksesta kirjallisesti tai suullisesti. Vuokralaisen voidaan katsoa suostuneen huoneenvuokran korottamiseen myös, jos vuokralainen on maksanut korotetun vuokran. Sopimus huoneenvuokran korottamisesta kannattaa aina tehdä kirjallisesti, koska suullisen sopimuksen olemassaoloa voi olla vaikea näyttää jälkikäteen toteen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa