- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Huoneenvuokran korotus vuokrasuhteen kestäessä on mahdollinen vain, jos siitä on sovittu. Tämä tarkoittaa sitä, että vuokranantajan on sovittava huoneenvuokran korottamisesta vuokralaisen kanssa.
Sopimusehto, jonka mukaan vuokranantaja saa yksipuolisesti määrätä huoneenvuokran korotuksen määrän tai ajankohdan on mitätön, jollei ole sovittu myös perusteesta, jonka mukaan huoneenvuokraa saadaan korottaa. Siksi vuokrasopimuksessa on sovittava huoneenvuokran korottamisesta esimerkiksi jonkin indeksin muutoksen perusteella, sovituin väliajoin sovitulla määrällä tai asunto-osakeyhtiön yhtiövastikkeen nousun mukaan. Huoneenvuokran korotuksella tulisi yleensä olla yhteys huoneistosta vuokranantajalle aiheutuviin kustannuksiin tai huoneiston arvon nousemiseen. Jos vuokranantajalla on oikeus huoneenvuokran korottamiseen, vuokranantajan on ilmoitettava vuokralaiselle kirjallisesti uuden vuokran määrä ja sen voimaantuloajankohta.
Vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia huoneenvuokran korotuksesta kirjallisesti tai suullisesti. Vuokralaisen voidaan katsoa suostuneen huoneenvuokran korottamiseen myös, jos vuokralainen on maksanut korotetun vuokran. Sopimus huoneenvuokran korottamisesta kannattaa aina tehdä kirjallisesti, koska suullisen sopimuksen olemassaoloa voi olla vaikea näyttää jälkikäteen toteen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.