Minilex - Lakipuhelin

Alivuokralainen ja kotivakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kotivakuutus yleisesti koskee vakuutuksenottajan, sekä hänen kotitaloudessaan vakinaisesti asuvien henkilöiden omaisuutta. Päävuokralaisen, eli alivuokranantajan ottama kotivakuutus ei kuitenkaan kata alivuokralaisen omaisuutta, vaan alivuokralaisella tulee olla oma kotivakuutuksensa omaisuusvahinkojen varalle.  Kotivakuutuksesta voi hakea korvausta esimerkiksi tulipalon, vesivahingon tai varkauden  aiheuttamista vahingoista omaisuudelle.  Kotivakuutuksessa vakuutettu omaisuus tarkoittaa sekä vakuutuksenottajan irtaimistoa, kuten vaatteita, elektroniikkaa, huonekaluja ja polkupyörää, että asunnon kiinteää sisustusta, kuten tapettia ja parkettia.  Kotivakuutukseen yleisesti kuuluu myös vastuuvakuutus, josta korvataan ulkopuoliselle aiheutettuja esine- tai henkilövahinkoja, sekä oikeusturvavakuutus tiettyjen yksityiselämään liittyvien oikeudenkäyntikulujen varalle.

Päävuokralainen on vastuussa asunnon kunnosta ja hoidosta vuokranantajalleen.  Hän siis vastaa sekä omista, että alivuokralaisen aiheuttamista vahingoista vuokratussa asunnossa.  Yleisesti alivuokrasopimukseen lisätäänkin ehto, joka velvoittaa alivuokralaista ottamaan kotivakuutuksen vahinkojen varalle. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]