Minilex - Lakipuhelin

Alivuokralainen oikeudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokralaisella ei ole samoja oikeuksia kuin asunnon päävuokralaisella. Alivuokralaisella ei ole esimerkiksi samanlaista irtisanomissuojaa, vaan hänen vuokrasopimuksensa voidaan irtisanoa huomattavasti helpommin. Laki suo kuitenkin alivuokralaiselle tiettyjä oikeuksia, joita ei voida heikentää edes vuokrasopimuksella.

Alivuokralaisen irtisanomisaika on yksi hänen oikeuksistaan, joista ei voida poiketa hänen haitaksi. Alivuokranantajan irtisanoessa alivuokrasopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta, jos alivuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa yksi kuukausi. Alivuokralaisen toteuttamassa irtisanomisessa irtisanomisaika on 14 päivää. Kumpaakaan irtisanomisaikaa ei voida siis sopia lyhemmäksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Alivuokralaisella on myös oikeus vahingonkorvaukseen, jos alivuokranantaja on ilman alivuokrasuhteessa hyväksyttäväksi katsottavaa syytä irtisanonut alivuokrasopimuksen. Alivuokralaisella on tällöin oikeus saada alivuokranantajalta kohtuullinen korvaus muuttokustannuksista ja uuden vuokra-asunnon hankkimisesta aiheutuneista kuluista sekä enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä hyvityksenä huoneiston vaihtamisen aiheuttamasta haitasta.

Edellä selostettuja oikeuksia ei voida siis rajoittaa alivuokralaisen vahingoksi. Asianajajamme antavat mielellään lisää tietoa oikeuksista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa