Minilex - Lakipuhelin

Alivuokralaisen muuttoilmoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasuhteella tarkoitetaan vuokrasuhdetta, joka syntyy vuokralaisen luovuttaessa osan vuokraamastaan tai muun kuin vuokralaisen luovuttaessa osan hallitsemastaan huoneistosta toisen käytettäväksi vastiketta vastaan. Muuttoilmoitus on lain mukaan tehtävä maistraatille aina kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu, eli ilmoituksen tekeminen koskee myös alivuokrasuhdetta. Enintään kolme kuukautta kestävästä tilapäisestä asumisesta ei kuitenkaan tarvitse tehdä ilmoitusta.

Alivuokralaisen on tehtävä muuttoilmoitus viimeistään viikon kuluttua alivuokralle muuttamisesta. Muuttoilmoituksen tekeminen on tärkeää muunkin kuin postin perille saapumisen kannalta, sillä henkilön vakinaisen osoitteen perusteella määräytyy muun muassa hänen verotuskuntansa. Muuttoilmoitus ei tarkoita samaa kuin ennen asunnosta pois muuttamista tehtävä irtisanomisilmoitus, joka on irtisanomisen suorittajasta riippuen annettava kirjallisena vastakkaiselle alivuokrasuhteen osapuolelle. Irtisanomisilmoituksen tekemisestä alkaa kulua irtisanomisaika, ja alivuokralaisen on muutettava pois viimeistään määräajan ja alivuokrasuhteen päättymisen jälkeisenä arkipäivänä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]