Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokra-asia haastehakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokrariidoissa vuokranantaja voi joutua perimään tuomioistuimen kautta vuokralaiselta esimerkiksi maksamattomia vuokria tai hakemaan vuokralaiselle häätöä. Kun vuokralainen ei kiistä maksuvelvollisuuttaan, asia voidaan ratkaista riidattomassa eli summaarisessa menettelyssä. Suppeassa haastehakemuksessa on oltava kantajan maininta siitä, että asia ei hänen käsityksensä mukaan ole riitainen. Riitaisessa asiassa joudutaan käyttämään laajaa haastehakemusta.

Haastehakemuksessa tulee mainita, mihin käräjäoikeuteen se kohdistetaan, suppeassa haastehakemuksessa tulisi muun muassa ilmoittaa asianosaisten nimet, ammatit, osoitteet ja puhelinnumerot. Haastehakemuksessa olisi myös hyvä ilmoittaa velallisen henkilötunnus. Velkojan tulee lisäksi ilmoittaa yksilöity vaatimuksensa eli kanne sekä perusteet, joihin vaatimus perustuu. Pääsääntöisesti haaste toimitetaan vastaajan tuomiopiiriin kuuluvaan käräjäoikeuteen, mutta haastehakemus voidaan myös käsitellä siinä käräjäoikeudessa, missä asunto sijaitsee.

Haastehakemuksen laatimisessa on hyvä kääntyä lakimiehen puoleen, jotta haastehakemus tulee laadittua oikeassa muodossa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]