Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen on säännönmukainen tapa päättää toistaiseksi voimassa oleva vuokrasuhde. Jos toistaiseksi voimassa oleva huoneenvuokrasopimus irtisanotaan, se päättyy irtisanomisajan kuluttua.

Sekä vuokranantajalla että vuokralaisella on oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva huoneenvuokrasopimus. Vuokralaisen irtisanoessa huoneenvuokrasopimuksen vuokralaisen on toimitettava vuokranantajalle kirjallinen irtisanomisilmoitus. Vuokralaisen on ilmoitettava irtisanomisen peruste vain, jos huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen poikkeuksellisesti edellyttää erityistä perustetta. Jos huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen on toimitettu jollakin muulla tavalla, se on tehoton. Jos vuokranantaja irtisanoo huoneenvuokrasopimuksen, hänen on toimitettava vuokralaiselle kirjallinen irtisanomisilmoitus, josta käy ilmi huoneenvuokrasopimuksen päättymisen ajankohta ja irtisanomisperuste. Muussa tapauksessa irtisanominen on tehoton.

Tuomioistuin voi tietyin edellytyksin julistaa vuokranantajan suorittaman irtisanomisen tehottomaksi vuokralaisen vaatimuksesta. Vaatimus on esitettävä määräajassa. Jos vuokralaisen kanne hylätään, vuokrasuhde päättyy suoritetun irtisanomisen johdosta.

On tärkeää erottaa toisistaan toistaiseksi voimassa oleva ja määräaaikainen huoneenvuokrasopimus. Määräaikaista huoneenvuokrasopimusta ei lähtökohtaisesti voida irtisanoa. Määräaikaisen huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen on mahdollista vain tuomioistuimen luvalla, elleivät vuokranantaja ja vuokralainen sovi huoneenvuokrasopimuksen päättymisestä ennen sopimuskauden päättymistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]