Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen on säännönmukainen tapa päättää toistaiseksi voimassa oleva vuokrasuhde. Jos toistaiseksi voimassa oleva huoneenvuokrasopimus irtisanotaan, se päättyy irtisanomisajan kuluttua.

Sekä vuokranantajalla että vuokralaisella on oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva huoneenvuokrasopimus. Vuokralaisen irtisanoessa huoneenvuokrasopimuksen vuokralaisen on toimitettava vuokranantajalle kirjallinen irtisanomisilmoitus. Vuokralaisen on ilmoitettava irtisanomisen peruste vain, jos huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen poikkeuksellisesti edellyttää erityistä perustetta. Jos huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen on toimitettu jollakin muulla tavalla, se on tehoton. Jos vuokranantaja irtisanoo huoneenvuokrasopimuksen, hänen on toimitettava vuokralaiselle kirjallinen irtisanomisilmoitus, josta käy ilmi huoneenvuokrasopimuksen päättymisen ajankohta ja irtisanomisperuste. Muussa tapauksessa irtisanominen on tehoton.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tuomioistuin voi tietyin edellytyksin julistaa vuokranantajan suorittaman irtisanomisen tehottomaksi vuokralaisen vaatimuksesta. Vaatimus on esitettävä määräajassa. Jos vuokralaisen kanne hylätään, vuokrasuhde päättyy suoritetun irtisanomisen johdosta.

On tärkeää erottaa toisistaan toistaiseksi voimassa oleva ja määräaaikainen huoneenvuokrasopimus. Määräaikaista huoneenvuokrasopimusta ei lähtökohtaisesti voida irtisanoa. Määräaikaisen huoneenvuokrasopimuksen irtisanominen on mahdollista vain tuomioistuimen luvalla, elleivät vuokranantaja ja vuokralainen sovi huoneenvuokrasopimuksen päättymisestä ennen sopimuskauden päättymistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa