Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokrasopimus on sopimus, jolla vuokranantaja luovuttaa rakennuksen tai sen osan toisen käyttöön vastiketta vastaan. Käyttöoikeuden luovuttajaa kutsutaan vuokranantajaksi ja käyttöoikeuden saajaa puolestaan vuokralaiseksi. Huoneenvuokrasopimus velvoittaa sopimuksen molempia osapuolia. Vuokranantaja luovuttaa vuokralaiselle käyttöoikeuden, ja vuokralainen maksaa vastikkeen eli korvauksen saamastaan käyttöoikeudesta.

Huoneenvuokrasopimuksessa sovitaan vuokranantajan ja vuokralaisen välillä noudatettavista käyttöoikeutta koskevista säännöistä. Huoneenvuokrasopimuksessa on syytä sopia muun muassa huoneiston käyttötarkoituksesta, vastikkeen eli vuokran määrästä, vuokrasuhteen kestosta ja mahdollisesta vuokravakuudesta. Huoneiston pääasiallinen käyttötarkoitus ratkaisee sen, sovelletaanko vuokrasuhteeseen lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta vai lakia liikehuoneiston vuokrauksesta. Kestoltaan huoneenvuokrasopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Sopimuksen määräaikaisuudesta on sovittava kirjallisesti.

Huoneenvuokrasopimuksessa on siis kysymys käyttöoikeuden luovuttamisesta toiselle vastiketta eli vuokraa vastaan. Käyttöoikeus perustetaan huoneenvuokrasopimuksella, jossa sovitaan käyttöoikeuden ehdoista.

Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]