Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokrasopimus on sopimus, jolla vuokranantaja luovuttaa rakennuksen tai sen osan toisen käyttöön vastiketta vastaan. Käyttöoikeuden luovuttajaa kutsutaan vuokranantajaksi ja käyttöoikeuden saajaa puolestaan vuokralaiseksi. Huoneenvuokrasopimus velvoittaa sopimuksen molempia osapuolia. Vuokranantaja luovuttaa vuokralaiselle käyttöoikeuden, ja vuokralainen maksaa vastikkeen eli korvauksen saamastaan käyttöoikeudesta.

Huoneenvuokrasopimuksessa sovitaan vuokranantajan ja vuokralaisen välillä noudatettavista käyttöoikeutta koskevista säännöistä. Huoneenvuokrasopimuksessa on syytä sopia muun muassa huoneiston käyttötarkoituksesta, vastikkeen eli vuokran määrästä, vuokrasuhteen kestosta ja mahdollisesta vuokravakuudesta. Huoneiston pääasiallinen käyttötarkoitus ratkaisee sen, sovelletaanko vuokrasuhteeseen lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta vai lakia liikehuoneiston vuokrauksesta. Kestoltaan huoneenvuokrasopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Sopimuksen määräaikaisuudesta on sovittava kirjallisesti.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Huoneenvuokrasopimuksessa on siis kysymys käyttöoikeuden luovuttamisesta toiselle vastiketta eli vuokraa vastaan. Käyttöoikeus perustetaan huoneenvuokrasopimuksella, jossa sovitaan käyttöoikeuden ehdoista.

Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa