Minilex - Lakipuhelin

Alivuokraus ilman lupaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokraukseen ei lähtökohtaisesti tarvitse kysyä vuokranantajan lupaa, silloin kun alivuokranantaja luovuttaa korkeintaan puolet vuokraamastaan huoneistosta alivuokralaiselle eikä alivuokrauksesta koidu alkuperäiselle vuokranantajalle huomattavaa häiriötä tai haittaa. Ensivuokralaisen sopimuksessa oleva ehto, joka kieltää tämän tyyppisen alivuokrauksen on pätemätön. Toisaalta silloin kun ehdot eivät täyty ja ensivuokralainen jälleenvuokraa asunnon, niin ettei itse asu asunnossa lainkaan tai alivuokrattu osuus on enemmän kuin puolet, tulee asunnon omistajalta pyytää lupa jälleenvuokraukseen. 

Vuokralainen saa luovuttaa enintään kahdeksi vuodeksi koko asuinhuoneiston toisen käytettäväksi, jos vuokralainen esimerkiksi työnsä tai opintojensa tai muun sellaisen syyn takia oleskelee toisella paikkakunnalla eikä vuokranantajalla ole perusteltua syytä vastustaa luovutusta. Asunnon omistajalle tulee kuitenkin ilmoittaa luovutuksesta kirjallisesti kuukautta ennen luovutusta. Jos vuokranantaja ei hyväksy luovutusta, hänen on saatettava vastustamisensa peruste tuomioistuimen tutkittavaksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]