Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki ja vuokravakuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralain mukaan vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia vuokravakuudesta. Vuokravakuuden avulla vuokranantaja pyrkii varmistamaan, että vuokralainen maksaa vuokransa. Vuokravakuuden avulla vuokranantaja voi pyrkiä varmistamaan myös vahingonkorvauksen saamisen esimerkiksi tilanteessa, jossa vuokralainen on aiheuttanut vahinkoa huoneistolle.

Vuokravakuus asetetaan siis siltä varalta, että vuokralainen laiminlyö vuokrasopimuksen mukaisten velvollisuuksiensa täyttämisen. Vuokravakuuden on oltava kohtuullinen. Siksi vuokravakuus voi olla enintään kolmen kuukauden vuokran suuruinen. Sopimusehto, jonka mukaan vuokralaisen on maksettava suurempi kuin kolmen kuukauden vuokraa vastaava vakuus on mitätön. Toisaalta, jos vuokralainen ei aseta vuokravakuutta sovitussa ajassa, on vuokranantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus. Vuokravakuus on palautettava vuokralaiselle, kun vuokrasopimus päättyy. Jos vuokravakuus on annettu vuokranmaksuvelvollisuuden lisäksi myös vahingonkorvausvelvollisuuden täyttämiseksi, on asianmukaiset korvaukset maksettava. Vuokranantajan ei tarvitse palauttaa vuokravakuutta ennen kuin korvaukset on maksettu.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Vuokravakuuden suuruudesta on mahdollista sopia. Tärkeää on muistaa, että vuokranantaja voi pyytää enintään kolmen kuukauden suuruisen vakuuden. Lisäksi on tärkeää muistaa pyytää vuokranantajaa palauttamaan vuokravakuus vuokrasuhteen päätyttyä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa