- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Huoneenvuokralain mukaan vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia vuokravakuudesta. Vuokravakuuden avulla vuokranantaja pyrkii varmistamaan, että vuokralainen maksaa vuokransa. Vuokravakuuden avulla vuokranantaja voi pyrkiä varmistamaan myös vahingonkorvauksen saamisen esimerkiksi tilanteessa, jossa vuokralainen on aiheuttanut vahinkoa huoneistolle.
Vuokravakuus asetetaan siis siltä varalta, että vuokralainen laiminlyö vuokrasopimuksen mukaisten velvollisuuksiensa täyttämisen. Vuokravakuuden on oltava kohtuullinen. Siksi vuokravakuus voi olla enintään kolmen kuukauden vuokran suuruinen. Sopimusehto, jonka mukaan vuokralaisen on maksettava suurempi kuin kolmen kuukauden vuokraa vastaava vakuus on mitätön. Toisaalta, jos vuokralainen ei aseta vuokravakuutta sovitussa ajassa, on vuokranantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus. Vuokravakuus on palautettava vuokralaiselle, kun vuokrasopimus päättyy. Jos vuokravakuus on annettu vuokranmaksuvelvollisuuden lisäksi myös vahingonkorvausvelvollisuuden täyttämiseksi, on asianmukaiset korvaukset maksettava. Vuokranantajan ei tarvitse palauttaa vuokravakuutta ennen kuin korvaukset on maksettu.
Vuokravakuuden suuruudesta on mahdollista sopia. Tärkeää on muistaa, että vuokranantaja voi pyytää enintään kolmen kuukauden suuruisen vakuuden. Lisäksi on tärkeää muistaa pyytää vuokranantajaa palauttamaan vuokravakuus vuokrasuhteen päätyttyä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.