Minilex - Lakipuhelin

Jos alivuokralainen ei maksa vuokraa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokralaisen päävelvollisuutena on maksaa vuokraa alivuokranantajalle alivuokrasopimuksessa sovitulla tavalla. Jos vuokranmaksusta ei ole sovittu, on se maksettava viimeistään toisena päivänä vuokranmaksukauden alusta lukien, eli aina etukäteen tietyn ajanjakson osalta. Vuokraa tulee maksaa siltä ajalta, jona sopimus on voimassa ja huolimatta siitä, käyttääkö alivuokralainen vuokraoikeuttaan vai ei. Vuokraa tulee maksaa myös ajalta, jolloin alivuokralainen käyttää huoneistoa edelleen, vaikka tämän vuokrasopimus on päättynyt. Koska alivuokralainen ja päävuokralainen muodostavat kokonaan oman sopimussuhteensa, on alivuokralainen velvollinen vuokran maksusta vain alivuokranantajalle. Alivuokranantaja eli päävuokralainen on vastuussa koko vuokran maksusta päävuokranantajalle. Jos alivuokralainen jättää vuokransa maksamatta, kärsii alivuokranantaja vahinkoa, ja joutuu maksamaan koko vuokran itse.

Jos alivuokralainen ei maksa vuokraa, on alivuokranantajalla oikeus purkaa alivuokrasopimus eli se asetetaan päättymään heti, kun purkamisilmoitus on annettu kirjallisesti alivuokralaiselle tiedoksi. Purkamisilmoituksessa voidaan myös ilmoittaa toisesta päättymisajankohdasta. Vuokranmaksun laiminlyönti muodostaa perusteen purkaa alivuokrasopimus. Kuitenkin jos kyseessä on vain vähäinen ja tilapäinen maksun laiminlyönti, se ei aiheuta perustetta purkamiselle. Niinpä jos alivuokralainen maksaa vuokransa vain hieman myöhässä, purkamisperustetta ei synny. Jos vuokra on jäänyt maksamatta kokonaan useamman kerran ja jos maksuvelvollisuuden laiminlyöntejä on ollut jo aikaisemmin, voi alivuokranantaja purkaa alivuokrasopimuksen. Alivuokrasuhteen ollessa sopimussuhde tulee osapuolten täyttää velvollisuutensa, eikä alivuokranantajalla ole velvollisuutta kantaa riskiä siltä varalta, että alivuokralainen ei kykenekään maksamaan vuokraansa.

Alivuokranantajalla on oikeus saada korvaus vahingosta, joka johtuu alivuokrasopimuksen purkamisesta. Maksamatonta vuokraa voidaan vaatia maksettavaksi ja viimeistään periä perintätoimiston kautta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]