Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokraa säännellään nykyisin kahdessa laissa. Näitä ovat laki asuinhuoneiston vuokrauksesta ja laki liikehuoneiston vuokrauksesta. Laeista käytetään usein yhteisnimitystä huoneenvuokralait. Huoneiston käyttötarkoitus ratkaisee sen, kumpaa lakia sovelletaan. Jos huoneistoa käytetään asuntona, sovelletaan ensiksi mainittua lakia. Jos huoneistoa käytetään muuhun kuin asumistarkoitukseen, sovelletaan jälkimmäistä lakia. Usein huoneenvuokralaki viittaa kuitenkin lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta.

Huoneenvuokralaki sisältää säännöksiä huoneiston käytöstä, sen kunnosta ja kunnossapidosta vuokrasuhteen aikana. Huoneenvuokralaissa säännellään vuokran suuruutta ja maksamista sekä vuokrasuhteen päättymistä kuten vuokrasopimuksen irtisanomista ja purkamista. Huoneenvuokralaissa on määritelty myös muuttopäivä huoneistosta vuokrasuhteen päättymisen jälkeen. Huoneenvuokralaki sisältää säännökset sellaisia tilanteita varten, joissa vuokranantaja vaihtuu tai joissa vuokralainen haluaa siirtää vuokraoikeutensa toiselle. Huoneenvuokralaki sisältää huoneiston jälleenvuokrausta ja alivuokrausta koskevat määräykset sekä työsuhdeasuntoon sovellettavat säännökset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]