Minilex - Lakipuhelin

Alivuokran hinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokran hinta määräytyy sen mukaan, mitä alivuokranantaja ja alivuokralainen keskenään sopivat. Huoneiston käyttöoikeuden vastikkeellisuus on olennainen tunnusmerkki vuokraoikeudelle. Alivuokran määrän ei tarvitse olla sidonnainen siihen, kuinka paljon alivuokranantaja maksaa vuokraa päävuokranantajalle. Kuitenkin on tavanomaista ja kohtuullista, että alivuokran hinta lasketaan alivuokralaisen käyttöön saaman huoneistoalan mukaan suhteessa päävuokralaisen maksamaan vuokraan.

Vuokran hinnasta säännellään yleisesti huoneenvuokralaissa, ja se koskee myös alivuokran määrää. Alivuokranantaja ei saa yksipuolisesti vuokrasuhteen aikana määrätä vuokran korotuksen ajankohtaa tai määrää, ellei ole aikaisemmin sovittu perustetta, jolla vuokraa voidaan sopimussuhteen aikana korottaa. Alivuokranantajalla on velvollisuus ilmoittaa alivuokralaiselle kirjallisesti ennen korotetun vuokran voimaantuloa uuden maksettavan vuokran määrä ja sen voimaantuloajankohta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tuomioistuin voi alivuokralaisen tai alivuokranantajan hakemuksesta tutkia vuokran tai sen määräytymistä koskevan ehdon kohtuullisuuden. Tämä on tehtävä vuokrasuhteen voimassaollessa.

Jos alivuokra ylittää olennaisesti samalla alueella samanveroisten ja samaan tarkoitukseen käytettyjen huoneistojen käyvät vuokrat ilman hyväksyttäväksi katsottavaa syytä, alivuokralainen voi hakea tuomioistuimelta vuokran alennusta tai vuokran määräytymistä koskevan ehdon muuttamista. Myös alivuokranantajalla on oikeus hakea tuomioistuimelta alivuokran korotusta tai muutosta vuokran määräytymistä koskevaan ehtoon, jos vuokran määrä tai ehto, jolla vuokra määräytyy, on muutoin kohtuuton tai hyvän tavan vastainen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa