Minilex - Lakipuhelin

Onko vuokran korottaminen mahdollista?

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vuokranantajan ja vuokralaisen on mahdollista vuokrasopimusta tehdessään varautua esimerkiksi kustannusten kasvuun sopimalla vuokran sitomisesta indeksiin. Tällöin on otettava huomioon, mitä indeksiehdon käyttämisen rajoittamisesta on säädetty. Korotus voidaan määritellä myös esimerkiksi tietynsuuruisena prosentuaalisena vuosikorotuksena.

Vuokran korottaminen edellyttää sopimusta vuokranantajan ja vuokralaisen välillä. Sopimus voidaan tehdä kirjallisesti, suullisesti tai konkludenttisesti eli hiljaisesti, jolloin sen olemassaolo päätellään yksittäistapauksen olosuhteista. Kahden viimeksi mainitun olemassaoloa on kuitenkin vaikeaa todistaa. Mikäli sopimus ei ole mahdollinen, toinen vaihtoehto on sovitteluteitse tapahtuva vuokran kohtuullistaminen vuokrasuhteen aikana (ks. tästä artikkeli: ”Huoneiston vuokran kohtuullistaminen”).

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Sellainen sopimusehto, jonka nojalla vuokranantaja saa yksipuolisesti määrätä vuokran korottamisesta, on mitätön. Jotta vuokranantaja voisi näin tarkistaa vuokran määrää kesken vuokrasuhteen, on korotusperusteesta aina sovittava erikseen vuokrasopimuksessa. Jos korotusperusteesta on tällä tavalla etukäteen sovittu, on vuokranantajan yksipuolinen vuokran korottamista koskeva sopimusehto vuokrasopimuksessa pätevä. Jos vuokranantajalla on oikeus yksipuolisesti korottaa vuokraa, on hänen kirjallisesti ilmoitettava sekä uusi vuokra että sen voimaantuloajankohta vuokralaiselle ennen korotuksen voimaantuloa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa