Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasaatava

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokrasaatavalla tarkoitetaan vuokralaisen velkaa eli erääntyneitä vuokria, joita vuokralainen ei ole suorittanut vuokranantajalleen.

Jos vuokralainen ei ole maksanut eräpäivään mennessä vuokraa, kannattaa vuokranantajan muistuttaa vuokralaista asiasta pikimmiten. Tällä ehkäistään inhimillisten virheiden johdosta tapahtuneet laiminlyönnit vuokran maksussa. Jos vuokrasaatavia ei muistutuksenkaan jälkeen makseta, voi vuokranantaja tehdä käräjäoikeudelle häätöhakemuksen.  Häätöhakemus voidaan tehdä sen jälkeen kuin kaksi peräkkäistä vuokraerää on maksamatta. Käräjäoikeus antaa tapauksesta yksipuolisten tuomion, joka toimitetaan myös ulosottoon. Näin ollen häätöpäätöksen jälkeen huoneenvuokrasaatavat saavat niin sanotun ulosottokelpoisuuden. Tietyt saatavat ovat ulosottokelpoisia automaattisesti. Tällaisia saatavia ovat mm. vakuutusmaksut ja verot.

Jos vuokralainen ei noudata käräjäoikeuden ratkaisua, ratkaisu pannaan täytäntöön ulosotossa. Vuokranantajan on toimitettava tällöin ulosottohakemus ulosottomiehelle ja liittää hakemukseen tuomioistuimen antama häätöpäätös. Häätötuomion jälkeen vuokralaisen tulee muuttaa pois vuokra-asunnosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Epäselvien ja erääntyneiden huoneenvuokrasaatavien perintätoimista kannattaa aina keskustella ensin lakimiehen kanssa, jotta myöhemmiltä epäselvyyksiltä vältytään. 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa