Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasaatava

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokrasaatavalla tarkoitetaan vuokralaisen velkaa eli erääntyneitä vuokria, joita vuokralainen ei ole suorittanut vuokranantajalleen.

Jos vuokralainen ei ole maksanut eräpäivään mennessä vuokraa, kannattaa vuokranantajan muistuttaa vuokralaista asiasta pikimmiten. Tällä ehkäistään inhimillisten virheiden johdosta tapahtuneet laiminlyönnit vuokran maksussa. Jos vuokrasaatavia ei muistutuksenkaan jälkeen makseta, voi vuokranantaja tehdä käräjäoikeudelle häätöhakemuksen.  Häätöhakemus voidaan tehdä sen jälkeen kuin kaksi peräkkäistä vuokraerää on maksamatta. Käräjäoikeus antaa tapauksesta yksipuolisten tuomion, joka toimitetaan myös ulosottoon. Näin ollen häätöpäätöksen jälkeen huoneenvuokrasaatavat saavat niin sanotun ulosottokelpoisuuden. Tietyt saatavat ovat ulosottokelpoisia automaattisesti. Tällaisia saatavia ovat mm. vakuutusmaksut ja verot.

Jos vuokralainen ei noudata käräjäoikeuden ratkaisua, ratkaisu pannaan täytäntöön ulosotossa. Vuokranantajan on toimitettava tällöin ulosottohakemus ulosottomiehelle ja liittää hakemukseen tuomioistuimen antama häätöpäätös. Häätötuomion jälkeen vuokralaisen tulee muuttaa pois vuokra-asunnosta.

Epäselvien ja erääntyneiden huoneenvuokrasaatavien perintätoimista kannattaa aina keskustella ensin lakimiehen kanssa, jotta myöhemmiltä epäselvyyksiltä vältytään. 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]