Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokrasuhde päättyy irtisanomisajan kuluttua umpeen. Huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisajan alkamisesta toisinkin.

Vuokralaisen irtisanoessa huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Sopimusehto, jolla vuokralaisen irtisanomisaikaa pidennetään on mitätön. Vuokranantajan irtisanoessa huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos vuokrasuhde on ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään vuoden. Muutoin vuokranantajan irtisanomisaika on kolme kuukautta. Vuokranantajan irtisanomisaikaa ei voida sopimuksella lyhentää, vaan tällainen sopimusehto on mitätön.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Elleivät vuokranantaja ja vuokralainen sovi irtisanomisajan alkamisesta, noudatetaan laissa säädettyä huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaikaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa