Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vuokrasuhde päättyy irtisanomisajan kuluttua umpeen. Huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisajan alkamisesta toisinkin.

Vuokralaisen irtisanoessa huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Sopimusehto, jolla vuokralaisen irtisanomisaikaa pidennetään on mitätön. Vuokranantajan irtisanoessa huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos vuokrasuhde on ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään vuoden. Muutoin vuokranantajan irtisanomisaika on kolme kuukautta. Vuokranantajan irtisanomisaikaa ei voida sopimuksella lyhentää, vaan tällainen sopimusehto on mitätön.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Elleivät vuokranantaja ja vuokralainen sovi irtisanomisajan alkamisesta, noudatetaan laissa säädettyä huoneenvuokrasopimuksen irtisanomisaikaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa