Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki takuuvuokra

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralain mukaan vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia kohtuullisen takuuvuokran asettamisesta sellaisten vahinkojen varalle, että vuokralainen ei täytä velvoitteitaan. Jos vakuutta ei sovitussa ajassa aseteta, on vuokranantajalla oikeus purkaa sopimus. Oikeutta purkaa sopimus ei kuitenkaan ole, jos vakuus on asetettu ennen purkamisilmoituksen tiedoksisaamista. Yli kolmen kuukauden vuokran määrää vastaava vakuusehto on mitätön.

Vakuudesta sovittaessa olisi aiheen myös sopia siitä, mitä kaikkia mahdollisia saatavia annettu vakuus kattaa, kuten esimerkiksi asunnolle aiheutuneita vahinkoja tai maksamattomia vuokria. Vuokravakuutena voidaan antaa rahaa, sitoumuksia, tavaraa tai osakkeita. Myös kiinteää omaisuutta voidaan käyttää vakuutena välittömästi tai välillisesti.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vakuutta on hoidettava huolellisesti, eikä vuokranantaja saa sekoittaa sitä omiin varoihinsa. Vakuus tulee palauttaa vuokralaiselle vuokrasuhteen päätyttyä, ellei ole olemassa perusteltua syytä käyttää vakuutta vuokralaisen täyttämättömien velvoitteiden vuoksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa