Minilex - Lakipuhelin

Ilmoitus alivuokrauksesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasuhteella tarkoitetaan vuokrasuhdetta, jossa vuokralainen luovuttaa osan vuokraamastaan huoneistosta toisen käytettäväksi vastiketta vastaan. Päävuokralainen ja alivuokralainen tekevät keskenään alivuokrasopimuksen, eikä päävuokranantaja ole tämän vuokrasuhteen osapuoli. Alivuokrauksesta on kuitenkin aina hyvä ilmoittaa vuokranantajalle.

Vuokralainen saa ottaa huoneistoon alivuokralaisen ilman vuokranantajan lupaa, jos alivuokrauksesta ai aiheudu vuokranantajalle huomattavaa haittaa. Ilman vuokranantajan lupaa vuokralainen saa luovuttaa enintään puolet huoneistosta edelleen alivuokralaiselleen. Päävuokralaisella on siis oikeus alivuokrata enintään puolet huoneistosta, eikä sitä voida pätevästi kieltää asuinhuoneiston vuokrasopimuksissa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Alivuokranantaja on velvollinen ilmoittamaan alivuokralaiselleen, mihin alivuokranantajan vuokraoikeus tai muu oikeus käyttää huoneistoa ja oikeus antaa osa huoneistosta vuokralle perustuu. Muita ilmoituksia alivuokrauksesta ei tarvitse lain mukaan tehdä.

Lisätietoa alivuokrausta koskevista kysymyksistä saat lakipuhelimesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa