Minilex - Lakipuhelin

Lomake lastensuojeluilmoitusta varten

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lastensuojeluilmoituksen teko ei edellytä mitään tiettyä määrämuotoa. Tarkoituksena on saattaa lapsen mahdollinen lastensuojelua edellyttävä tilanne ensisijaisesti kunnan sosiaalihuollon toimielimen tietoon ja tämä voi tapahtua muodoltaan täysin vapaasti. Lastensuojeluilmoituksen tekijä voi esimerkiksi ottaa yhteyttä kunnan sosiaalihuollon toimielimeen tai sosiaalipäivystykseen puhelimitse, paikalla käymällä tai ottamalla yhteyttä kirjeitse postin välityksellä. Sähköpostin käyttöä tulisi lähtökohtaisesti välttää ilmoitusta tehdessä, sillä sähköpostin käyttöön voi liittyä tietoturvaongelmia ja sosiaalihuoltolain mukaiset tiedot ovat lisäksi salassa pidettäviä. Lastensuojeluilmoitusta varten voi kuitenkin täyttää halutessaan lomakkeen, jonka voi esimerkiksi lähettää postitse kunnan sosiaalihuollon toimielimelle.

Valmis lomakepohja lastensuojeluilmoitusta varten löytyy esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Internet-sivustolta. Lomake sisältää lapsen nimen ja yhteystietojen, huoltajan tietojen ja ilmoittajan tietojen täyttämisen sekä ilmoituksen sisällön vapaamuotoisen kuvaamisen. Mikäli ilmoittajalla ei näitä kaikkia tietoja kuitenkaan ole, hän voi täyttää lomakkeen niiden tietojen osalta, jotka hänellä on. Yksityishenkilö voi myös jättää halutessaan oman henkilöllisyytensä paljastamatta ilmoitusta tehdessään. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]