Minilex - Lakipuhelin

Opiskelija-asunnon jälleenvuokraus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jälleenvuokraukseen tarvitaan aina vuokranantajan lupa. Sama päätee opiskelija-asuntoihin, joita voidaan jälleenvuokrata vain opiskelija-asuntoa vuokraavan asuntosäätiön luvalla. Yleensä opiskelija-asuntosäätiöt ovat määritelleet edellytykset asunnon jälleenvuokraukseen ennalta, minkä vuoksi jälleenvuokrauksesta ei tarvitse erikseen neuvotella. Jälleenvuokraukseen tarvitaan tästä huolimatta kuitenkin aina lupa, vaikka opiskelija-asuntosäätiön asettamat ehdot täyttyisivät jälleenvuokraussuhteessa.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (HOAS) antaa jälleenvuokrata tilapäisesti opiskelija-asunnon kesäkuukausien (kesä-elokuu) ajaksi sekä opintoihin liittyvän työharjoittelun tai opiskeluvaihdon ajaksi. Jälleenvuokraaja ei voi kuitenkaan vaatia jälleenvuokralaiseltaan isompaa vuokraa kuin mitä hän itse maksaa asunnosta. Vuokran lisäksi voi kuitenkin vaatia kohtuullisen korvauksen huonekaluista jälleenvuokralaiselta.

Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) käytäntö jälleenvuokraukseen on muuten samanlainen, mutta TYS vaatii kuitenkin, että jälleenvuokralainen on päätoiminen opiskelija Turun seudulla, jos asunto jälleenvuokrataan muulle ajalle kuin kesäkuukausille.

Opiskelija-asuntoja saa siis lähtökohtaisesti jälleenvuokrata kesäkuukausina sekä opintoihin liittyvän työharjoittelun tai opiskelijavaihdon aikana. Asuntojen jälleenvuokrausta ei sallita muissa tilanteissa, koska tämä olisi vastoin opiskelija-asuntojen tarkoitusta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa