Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokraus vastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli vuokralainen luovuttaa huoneistosta eteenpäin enemmän kuin puolet, kysymyksessä on jälleenvuokraus, eikä alivuokraus. Lällenvuokraukseen tulee aina olla vuokranantajan lupa. Jälleenvuokraustilanteissa on kaksi sopimussuhdetta, ensivuokrasuhde ja jälleenvuokrasuhde. Ensivuokralainen on osapuolena molemmissa vuokrasuhteissa. Sen sijaan ensivuokrasuhteen vuokranantaja ja jälleenvuokralainen eivät ole keskenään sopimussuhteessa. Ensivuokralaisen tulee ilmoitettaa jälleenvuokralaiselleen oma vuokranantajansa ja ensivuokrasopimuksen ehdot, sekä vuokranantajalleen jälleenvuokralaisensa sekä jälleenvuokrasuhteen ehdot.

Päävuokralainen on sopimussuhteessa jälleen vuokrattuaan asuntonsa kolmannelle. Vastuu vuokran maksusta ja huoneistosta on jälleenvuokrauksesta huolimatta kokonaisuudessaan päävuokralaisella.  Vaikka vuokranantajan kanssa olisi sovittu, että alkuperäinen vuokralainen ja jälleenvuokrannut maksavat oman vuokraosuutensa vuokranantajalle suoraan, tämä ei poista päävuokralaisen vastuuta vuokrasta.

Päävuokralaisen on hyvä kiinnittää huomiota kenelle asuntonsa jälleenvuokraa, sillä hän vastaa asunnon kunnosta ja hoidosta vuokranantajalleen. Jälleen vuokrannut on puolestaan vastuussa häneen päin syntyneistä vahingoista, mutta joskus vahinkoja ja maksamattomia vuokria voi olla vaikea periä. Vahingonkorvauslain mukaisesti vahingosta on aina vastuussa vahingon aiheuttaja henkilökohtaisesti. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa